Kom på byvandring med fokus på Aalborg under Besættelsen

15 august, 2022 | 09:00
Aalborg er fyldt med historier fra besættelsen under 2. verdenskrig. Aalborg Historiske Museum inviterer på byvandring med temaet: Aalborg under Besættelsen tirsdag den 16. august klokken 19:00.
Foto: Billedarkiv

Under 2. verdenskrig var Danmark besat i lidt over fem år. Under besættelsen var tyskerne særdeles nærværende i hele landet, hvilket også inkluderer Aalborg.

I morgen, tirsdag den 16. august, klokken 19:00 kan du komme med på byvandring sammen med Aalborg Historiske Museum. Her er der netop fokus på Aalborg under Besættelsen. Du har altså mulighed for at blive klogere på de mange historier fra 2. verdenskrig, som Aalborg gemmer på.

Den tyske værnemagt, modstandsfolk og oprør i Aalborg

På byvandringen kommer du blandt andet forbi steder, hvor den tyske værnemagt holdt til. Her kan eksempelvis nævnes Gestapos nordjyske hovedkvarter på Højskolehotellet på Boulevarden.

Der er også mange historier om modstandsfolk og sabortage under 2. verdenskrig. Blandt andet var Aalborg hjem for landets første modstandsgruppe Churchill Klubben. I løbet af byvandringen ser du nogle af de steder, hvor de mest dramatiske begivenheder fandt sted. Undervejs vil museets guide fortælle historier, som er så levende, at du næsten vil kunne høre maskingeværerne i det fjerne.

Turen afsluttes efter halvanden time ved modstandsmandens Niels Erik Vangsteds grav på Almen Kirkegård. Han har en særlig plads i Aalborgs historie under besættelsen. I august 1943 blev Vangsted begravet. Her lød startskuddet til det såkaldte Augustoprør, hvor flere dages uroligheder i Aalborg og andre danske byer førte til et brud med regeringens samarbejdspolitik med tyskerne.

Deltagerne mødes ved Aalborg Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg. Der skal købes billet til byvandringen. Det koster 100 kroner at deltage samt 5 kroner i administrationsgebyr.

Du kan købe din billet her. Museet gør opmærksom på, at billetterne ikke kan refunderes eller byttes.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder