Gravide og ammende kvinder anbefales COVID-19 vaccine

15 august, 2022 | 14:30
Fra mandag den 15. august anbefaler Sundhedsstyrelsen, at gravide og ammende bliver vaccineret mod COVID-19.
Foto: Billedarkiv

Selvom corona-restriktioner efterhånden er et fjernt minde for de fleste aalborgensere, er der kommet nye anbefalinger om COVID-19 vaccine til gravide og ammende fra mandag den 15. august 2022. Gravide anbefales at blive vaccineret i andet og tredje trimester, mens ammende anbefales at blive vaccineret med det samme. COVID-19 vaccinationen er gratis.

Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen vaccinen

Anbefalingen sker på baggrund af videnskabelige studier, opgørelser af data over effekt og bivirkninger samt rådgivning fra eksperter. Det konkluderes, at vaccinen er sikker og effektiv for gravide og ammende kvinder.

Grunden til, at vaccinen først anbefales fra andet trimester i graviditeten er, at man følger et forsigtighedsprincip. Generelt frarådes alt medicin til gravide i de første tolv uger, da organerne dannes i denne periode.

Vacciner er sikre for både mor og barn

Vaccinerne vurderes at være effektive og sikre for både mor og barn. De har samme effekt og sikkerhed hos gravide og ammende, som hos personer, der ikke er i denne befolkningsgruppe.

Bivirkningerne fra vaccinen hos kvinder, der er gravide eller ammer, vil være de samme, som andre oplever. Det kan være træthed, hovedpine og feber, der varer et par dage.

Del |

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Mest læste nyheder

Seneste nyheder