Aalborgensisk butiksansat bliver overfaldet verbalt, mens hun er på arbejde

14 august, 2022 | 18:00
Helle Mortensen er ansat i Føtex i Slotsgade i Aalborg. Det har hun været i 31 år. Hun er en af de mange butiksansatte, som oplever at blive talt grimt og nedsættende til, mens hun er på arbejde. Hun har også oplevet at blive truet.
Yderligere stigninger på dagligvarer
Foto: Billedarkiv

Indenfor de sidste 12 måneder har 80 procent af landets butiksansatte oplevet at blive talt grimt og nedsættende til.

Det viser en ny undersøgelse fra fagforeningen HK Handel. Undersøgelsen har kortlagt HK-medlemmernes psykiske arbejdsmiljø.

En af dem er Helle Mortensen, som er ansat i Føtex i Slotsgade i Aalborg. Hun har arbejdet i butikken i 31 år. I den tid har hun hørt kommentarer som “dumme kælling” og “bitch”. Hun har også oplevet trusler som “jeg venter på dig, når du har fri”. Helle Mortensen udtaler sig om oplevelserne til TV2. Hun siger følgende om årsagen:

“Det kan være en udsolgt vare, en prisfejl, en meget lang kø. Vi ved aldrig, hvad der udløser vreden og de verbale overfald”.

Indenfor de sidste par år har Helle Mortensen oplevet en forværring i kundernes opførsel.

Fagforening vil have butiksansatte sidestillet med tjenestemænd

Fagforeningen HK Handel vil have, at disse kunder straffes indenfor samme strafferamme, som dem, der truer en tjenestemand. Ved trusler eller vold mod en tjenestemand, kan personer straffes med bøde eller fængsel i op til otte år. Formand for HK Handel Mette Høgh siger følgende om forslaget til TV2:

“Vi håber, at det kan være adfærdsregulerende. På trods af alle vores tiltag er der intet sket. Vores medlemmer går i det offentlige rum ligesom nogle tjenestemænd. Derfor mener vi, at det skal være det samme”

Helle Mortensen erklærer sig enig med sin fagforening. Ifølge hende er det den slags metoder, som vil løse problemet. Hun afslutter med at sige følgende:

“Det burde ikke være nødvendigt at skulle opleve de her ting. Jeg er glad for mit job. Det har jeg altid været, og det er jeg stadig, men man skal huske på som kunde, at det er noget, der sætter sig i os”

Del |

Kilde: TV2 CVR nr. 10413494 Rugårdsvej 25 5000 Odense C
Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder