Turist i egen by

14 juli, 2022 | 13:00
Det kan godt være du bor i Aalborg, har boet her de sidste 100 år og mener du har set og prøvet alt hvad byen har at byde på. Men det kan nu alligevel godt lade sig gøre at fremprovokere en følelse af for alvor at være ude at blafre med ørerne og se byen med nye øjne. MinByAalborg kommer her med et glimrende forslag til hvordan du kan få det ultimative ud af et par fridage i din hjemby.
Resje
Rejse

Du kender Aalborgtårnet, du hár været på Kunsten og aftenmenuen på Prinses Juliana er fin, men been there done that. Og hvor ér det dog nederdrægtigt at du bare skal være hjemme i sommerferien. Eller hvad? Sådan behøver det ikke være. Det hele handler om indstilling og din villighed til at lege lidt. Allier dig med din ven, veninde eller kæreste og tag på ferie i Aalborg. 

Når man er på storbyferie, har man pakket en lille kuffert med ting til 2-3 dage. Gør det hver især. Der skal være tøj til sightseeing, en aften ude, badetøj, nattøj, solbriller, toiletsager osv. 

Book en eller to overnatninger på et af Aalborgs dejlige hoteller. Eller aftal med din allierede, hvem der er hotel. 

Læs også: Aalborgs bedste hoteller i forhold til prisen

Dag 1 

Nu skal I rejse til hotellet! Gå eller tag bus eller taxa. Jo mere du går all in, jo mere vil du føle, at du er ude og blafre med ørerne. Cyklen bør du lade stå derhjemme. Normalt kan man tjekke ind fra kl 14. Er det dig der er hotel, bør du lige trække din kuffert rundt om huset en gang inden “ankomst”.

Få en lille kold et-eller-andet hver især på hotellet og ifør jer så jeres sightseeing tøj – og husk kameraet! – Nu skal den bare ha’ – I skal se det hele og I skal tage billeder af det hele med jer foran. 

I bør på dag 1 komme omkring: 

– Utzon Center 

– Musikkens Hus 

– Nordkraft 

– Kunsthal Nord 

Når I har klaret det og har fået taget nogle gode billeder, får I jer en lille Sangria på D’Wine eller en eftermiddags-cocktail og lidt salte snacks et andet sted. Så trisser I hjem til hotellet og duscher lidt og iklæder jer jeres evening wear.  

I tager på restaurant efter eget valg. Men helst én af dem hvor man ligesom kan sidde hele aftenen og få flere retter i ro og mag og dele en flaske vin. Derefter er det ud og på karaoke bar eller på Borgergade 21 og spille bordtennis, eller måske en omgang bowling på Seaport – essensen er, at det skal være et sted, hvor man er aktiv under opholdet. Og så slår I ellers til Søren så længe i orker. 

Dag 2 

Godmorgen på hotellet! Det er tid til brunch, gerne noget med nogle bobler – det er jo ferie.  

Efter brunchen er det atter tid til sightseeing, I har ikke set det hele endnu. I dag bør I lægge vejen omkring: 

– De syngende træer 

– Aalborg Tårnet 

– Udsigten oppe ved Aalborgtårnet. 

– Kunsten 

I kan spise sen frokost på Kunsten eller tage en pita i parken. Husk stadig at tage billeder hele tiden.

Nu er det tid til at gå i butikker og I skal hver især købe mindst 1 souvenir og et postkort! Kortet kan I skrive på en café. Send det til en ven du savner, som du ofte tænker på og som du ikke har talt med længe. Find en kiosk og send det straks. 

Om aftenen er det atter tid til en form for aftensmad ude og en tur i enten teatret, biografen eller til et show af en art. Essensen er denne gang, at det mere skal være noget med at modtage fremfor at være aktiv. 

Dag 3 

Det er sidste dag på ferien, og hvilken skøn tur det dog har været! Hvis vejret er til det, bør I tage i frilufteren. Det er jo som en rejse sydpå at komme derud!

Rigtig god ferie!  

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder