Tag på gratis byvandring til Aalborgs Historiske Hotspots

10 juni, 2022 | 17:00
Budolfi Kirke inviterer på gratis byvandring til Aalborgs historiske hotspots. Med en tablet eller smartphone kan I opleve ti steder med særlig betydning for byens historie.
Byvandring med Aalborg Historiske Museum
Foto: Billedarkiv

Budolfi Kirke har sammensat en gratis byvandring til dem, som gerne vil være klogere på Aalborgs historie. Det sker i samarbejde med Aalborg Historiske Museum, Aalborg Helligåndskloster, Klostermarksskolen og Folkekirkens Hus.

Der er udvalgt ti steder som de såkaldte historiske hotspots. Alle stederne har en særlig betydning for byens historie. Med Budolfi Kirke som centrum ligger stederne rundt i en cirkel indenfor cirka en kilometers afstand.

På byvandringen bliver du taget med igennem historien fra 1431 i middelalderen over reformationens dramatiske begivenheder i 1530’erne og frem til renæssancen i 1600-tallet.

Små filmklip og lærerige tekster på telefonen eller tabletten

Ved at scanne en QR-kode kan du finde en historie på hvert af de ti historiske hotspots. Når du scanner koden, kan du se en lille historisk film på din tablet eller smartphone. De små filmklip er dramatiserede sekvenser, som spilles af en række udvalgte børneskuespillere. Du kan også vælge at dykke ned i en længere tekst, som fortæller historien om de historiske hotspots.

Del |

Kilde: Historiske Hotspots

Mest læste nyheder

Seneste nyheder