Alarmerende mange unge er alvorligt ramt af stress 

10 juni, 2022 | 16:00
Der findes ingen hjælpepakker eller quickfixes, der kan rette op på de uhyggelige tal ny undersøgelse foretaget af Ungetrivselsrådet viser. Dette er i særdeleshed noget vi bør tage meget alvorligt på Aalborgs uddannelsesinstitutioner. 
hospital

Den landsdækkende undersøgelse, foretaget blandt 1870 unge mellem 15-30 år, viser at mere end hver fjerde har opsøgt læge eller været frameldt studie på grund af stress.  

”Det er et så højt tal, at det overgår vores værste anelser om, hvor pressede og stressede unge i dag føler sig. Vi ved godt, unge er pressede over at skulle fuldføre deres studier hurtigt, og at der hviler et tungt karakterpres, men at en fjerdedel af de unge balancerer på randen af sygdom eller bliver sygemeldt fra studierne – det er helt vildt,” siger Julie Lindmann, forperson for Danske Studerendes Fællesråd (DSF), som er en af organisationerne i Ungetrivselsrådet, og som repræsenterer cirka 160.000 studerende. 

Problemerne med stress er størst blandt de ældre unge og studerende. Det ses også, at flere unge kvinder (33%) end unge mænd (19%) vælger at opsøge læge eller droppe ud af studierne på grund af alvorlig stress. 

Undersøgelsen kommer på baggrund af en lang periode med fokus på unges trivsel som følge af de langvarige corona-nedlukninger på uddannelsesinstitutionerne. 

”Undersøgelsen viser, at de alvorlige problemer med unges mistrivsel og stress overhovedet ikke er løst med et politisk quick-fix med flere penge. Det bliver et langt, sejt træk af få taget fat om problemerne, når så mange unge fortæller om så dominerende følger af stress,” siger Julie Lindmann. 

“Vi skal have unge på banen. For det er tid til handling,” siger Julie Lindmann, forperson i Danske Studerendes Fællesråd. 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder