Frejlev udvalgt til at repræsentere kommunens vildskab

2 juni, 2022 | 12:34
Aalborg Kommune har udvalgt Det Grønne Frejlev som vores finalebud i Miljøminister Lea Wermelins konkurrence "Sammen om et VILDERE Danmark".
Kilde: Aalborg Kommune

Det skal være vildere derude og det har vi efterhånden vidst længe. Naturen er i krise og et utal af dyre- og plantearter risikerer at uddø, hvis ikke vi går sammen og gør noget for at redde den. Intet kan motivere og inspirere mere end en konkurrence. Derfor har Miljøminister Lea Wermelin igangsat kampagnen ’Sammen om et VILDERE Danmark’, hvor landets 98 kommuner dyster om at blive landets VILDESTE kommune. 

Det Grønne Frejlev 

Blandt alle kommunens vilde biodiversitetsprojekter har Aalborg Kommune udvalgt Det Grønne Frejlev som vores finalebud til miljøministerens konkurrence, Danmarks vildeste naturkommune. 

Det Grønne Frejlev er bare et af kommunens mange biodiversitetsprojekter. Og udvalgt fordi projektet handler om, hvordan vi alle gerne vil mere natur. Vi vil gerne mere ud i naturen, vi vil gerne have den tættere på, og det har Det Grønne Frejlev nu arbejdet for i 2 år i samspil med hele bysamfundet, skriver de på Kommunens hjemmeside. 

Læs også: Vil du sætte Aalborg på kortet i Danmarks Vilde Haver?

Udgangspunktet har være en strategisk tilgang til vores oplandsbyer for at inddrage borgerne, udvikle områderne i og omkring byerne, inddrage mange samarbejdspartnere og udarbejde en bred vifte af projekter til glæde for naturen og borgerne. 

Alle landets kommuner byder ind med deres forslag til deres finale projekter den 1. juni 2022. Juryen udvælger den 23. august ti finalister, som er med i opløbet til at blive Danmarks vildeste kommune. Vinderen kåres midt september, som udover æren, vinder 1 million til et vildt naturprojekt! Vi krydser fingre og håber alt hvad vi kan. 

Du kan læse mere om Det Grønne Frejlev her.

Kilde: Aalborg Kommune 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder