Sangfugle og –digtere: Singer Songwriters Saturday i weekenden

6 maj, 2022 | 06:03
Flere af Nordjyllands store talenter indenfor sang, sangskrivning og komponering kommer til éndagsfestivalen lørdag d. 7. maj i Folkekirkens Hus i Aalborg.
Kilde: Folkekirkens Hus' Facebook

På lørdag d. 7. maj kommer éndagsfestivalen ‘Singer Songwriters Saturday’ til Folkekirkens Hus. Her vil der lyde sang og musik fra hele det farverige musikspektrum af både nye og garvede artister.  

De garvede artister

Ved festivalen deltager blandt andre Randi Laubek, der har modtaget flere grammyer tilbage i de sene 90’ere og tidlige 00’er for hendes særlige pop-soul-jazz-lyd, efter hendes 1997-debut med ‘Ducks and Drakes’.  

Derudover gæster også Ivan Pedersen + band dagens program. Ivan Pedersen, der har en 50 år lang karriere bag sig som trommeslager, sanger og musikproducer, har i sin tid samarbejdet med blandt andre Laban, Poul Krebs, Sanne Salomonsen, Henning Stærk, Anne Linnet, Big Fat Snake, og mange andre. Han er før blevet udråbt som én af Danmarks bedste sangere. 

Søren Krogh, der er ude med et nyt, anmelderrost album ‘Havtornland’, kigger også forbi arrangementet. Han har vundet flere priser i løbet af sin karriere, blandt andet en Danish Music Awards i 2013 for sit arbejde som sangskriver og komponist.   

De nye og nytilkomne

Et nyere skud på dansk musiks stamme skyder også frem på dagen i form af Line Mortensen, der beskrives som en sanger med en smuk og udtryksfuld stemme og med “rødder i den nordiske folk-jazz tradition”. Hun kom også for nyligt ud med et nyt album, kaldet ‘Story of mind’.  

Eventet har også kunne tiltrække kræfter udenbys fra i form af Kenneth Thordal, som er den eneste af artisterne, der ikke stammer fra Nordjylland.  Efter Kenneth Thordal blev master i filmmusikkomposition i 2012, har han primært arbejdet indenfor musikteater som komponist, tekst­forfatter, musiker og kapelmester, men han har udgivet hele syv albums under eget navn, og modtog i marts DJBFAs Hæderspris.  

Du kan se hvornår de forskellige artister optræder her.  

Arrangementer foregår i Folkekirkens hus på adressen Gammel Torv 4 mellem kl. 11.00 og 21.15, og prisen for deltagelse er 350 kr.  

Del |

Af Anna

Mest læste nyheder

Seneste nyheder