Lokalopgør i Metal Ligaen: Pirates vs White Hawks

9 februar, 2022 | 15:00

Lokalbrag. Slaget om Nordjylland. Generalprøve på Metal Final4-Semifinale. Ja, kært barn har mange navne

Hvad man så end vælger at døbe aftenens ishockeykamp mellem Metal Ligaens to nordjyske kombattanter, så er der ingen tvivl om, at der venter 60 minutters intens og hæsblæsende herre-fight.

Sidst Pirates og White Hawks bragede sammen var i de traditionelle back2back jule/nytårskampe, som desværre var uden tilskuere grundet corona-restriktioner.

Lokalopgør med tryk fra tilskuerrækkerne

Sådan bliver det langt fra i aften. Flere end 4000 tilskuere forventes på plads, når første puck smides klokken 19.00 i Sparekassen Danmark Isarena.

I jule- nytårskampene, som altså var uden tilskuere, vandt Aalborg 5-4 i Frederikshavn efter overtid, men dagen efter blev det 3-1 til Frederikshavn i Aalborg. Så, det er Piraterne der har revanche til gode.

Det burde heller ikke være en mission impossible for de lokale hockey-helte. Pirates er inde i en forrygende stime af kampe og endnu vigtigere: sejre!

Aalborgs Pirates formbarometer bonner ud på syv sejre, hvor af to i overtid og i alt 19 point i de seneste syv kampe.

White Hawks fik ørene i maskinen senest i Esbjerg, hvor nordjyderne løb ind i et 6-2 nederlag. Det kom efter fire sejre i træk.

Pirates i offensiven

Kampbilledet i aften vil uden tvivl være med et spildominerende hjemmehold, der vil presse højt i gæsternes zone, som de havde stor succes med i SønderjyskE og med mange pucke på mål. Modsat vil udeholdet stå kompakt i midtzonen og leve på giftige kontraer og ligaens måske bedste keeper i Galansky.

White Hawks har haft ligaens stærkeste defensiv, men ser udfordret ud efter Jeppe Vinther har trukket stikket for resten af sæsonen. Og den målfarlige back, Mads Larsen, er til OL. På den konto må gæsterne også undvære Jesper Jensen, i mens Pirates er uden kaptajn Julian Jacobsen. Der ud over manglede Martin Højbjerg, Dylan Steman og Jacob Møller Jensen på holdkortet i Vojens.

Som altid er lokalopgør helt uforudsigelige og med en slidt kliche, så lever de deres eget liv. Faktum er dog, at gæsterne skal vinde, vil de bevare en realistisk chance for at udfordre de tre konkurrenter i toppen omkring en bedre seedning til slutspillet. Taber Frederikshavnerne, så handler det primært om at holde Esbjerg bag sig.

Fantastisk sejrsstime skal fortsætte

For hjemmeholdet vedkommende, så skal der selvfølgelig bygges på den imponerede stime de har gang i. Og er der et hold Piraterne ønsker at baske og dermed konsoliderer førstepladsen i Metalligaen, så er det selvfølgelig lokalrivalerne fra Nord.

Under alle omstændigheder så venter der med garanti tilskuerne i Sparekassen Danmark Isarena en fantastisk hockeyfight. Har du ikke mulighed for at møde op og være en del af stemningen, så kan kampen som altid ses på TV2 Play

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder