Guide til hvordan du overlever et møde med en ulv

12 januar, 2022 | 14:00
Foto: Billedarkiv

Ulve er på færde i Nordjylland – stor aktivitet den seneste måned

Hvis du har fulgt med i nyhedsstrømmen for Nordjylland den seneste måned, har det været svært ikke at ligge mærke til, at en eller flere ulve er blevet spottet rundt omkring i regionen: Blandt andet i Aalborg, Svenstrup og Farsø. Ligeledes har Nordjyllands Politi været ude at meddele, at man bør have sin hund i snor.

Mini guide til hvordan du skal forholde dig

Efter at have læst om disse observationer af ulve det seneste stykke tid efterlader det dig måske med en følelse af utryghed, om hvad man egentlig skal gribe og gøre i, hvis man på sin gåtur, løbetur eller mens man drikker kaffe i baghaven pludseligt og uventet bliver konfronteret med en ulv.

Fire simple grundregler du bør følge ved et møde med en ulv

Herunder kommer de fire vigtigste råd du bør følge, hvis du møder en ulv på din vej, og du ønsker at komme væk uden sår og skrammer på kroppen:

  • Gå væk fra ulven stille og roligt: Hold øjenkontakten, mens du langsomt pendulerer baglæns: Du må ikke vende ryggen til.
  • I forlængelse af første punkt: Du må ikke løbe væk, da dette kan aktivere ulvens jagtinstinkt, som kan gøre dit liv træls og besværligt
  • I sjældne tilfælde kan ulven finde på at følge efter dig. Her bør du stoppe op, gøre dig stor og larme så højt du kan med båthorn, afspille musik, eller på anden vis lave høje lyde.
  • Er uheldet ude og begynder ulven at angribe dig, så kæmp imod ved at slå og sparke. Hvis du har mulighed for det, så kravl op i et træ – ulve kan nemlig ikke klatre i træer

Med disse råd er du så godt rustet som du kan være, hvis uheldet er ude, og du står ansigt til ansigt med et af skovens farlige dyr.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder