Tidlig pension

Nye tal fra beskæftigelsesministeriet viser en klar tendens

Efter det blev muligt at søge om tidligere pension 1. august i år, har omkring 30.000 borgere søgt om, at få lov til at gå på tidlig pension. I disse fire måneder, hvor det har været muligt at ansøge om at blive medlem af ordningen, har 10.500 fået tildelt den maksimale ret til pension. Yderligere har 11.500 fået ret til ét til to års tidlig pension. Slutteligt er 14.500 blevet bedt om at komme med yderligere dokumentation, der kan give dem ret til tidlig pension – eller flere år på ydelsen end det har været tilfældet i deres første ansøgning.

Tidlig pension er kommet for at blive

Aftalerammen fra folketinget omkring tidlig pension kom på plads i efteråret 2020. Ordningen er udtænkt og tiltænkt til de borgere, der har haft lange og ofte hårde arbejdsliv, og give dem mulighed for at trække sig tidligt tilbage fra arbejdsmarkedet. Hvis man ser på hvor der i landet er allerflest der søger om at blive medlem af ordningen, så er der en overrepræsentation af ansøgere i kommunerne Morsø- og Frederikshavn Kommune.

Beskæftigelses- og ligestillings minister Mathias Tesfaye er overordnet positiv

“Tallene fortæller mig, at der har været et behov for en løsning med en objektiv ret til de borgere, der har knoklet på arbejdsmarkedet i rigtig mange år. Jeg er glad for, at tusindvis nu kan få glæde af tidlig pension, og jeg synes kun, det er fair, at de kan trække sig tilbage lidt før, inden de er slidt helt ned.

-Jeg kan konstatere, at både Venstre og Konservative nu vil droppe tidlig pension, og hellere vil bruge penge på skattelettelser. Det er for mig at se en skæv prioritering. Vi politikere beder borgerne om at arbejde i flere og flere år for at opretholde et godt velfærdssamfund. Så mener jeg også, at vi har et ansvar for at gribe dem, at der efter mange år på arbejdsmarkedet gerne vil gå fra nogle få år tidligere og få et godt pensionsliv.”

Næsten 30.000 har søgt tidlig pension – Aalborg Netavis (aalborg-netavis.dk)

Ovenstående artikel/artikler er resumeret af MinByAalborg.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

TEST DIG SELV: Er du hardcore Aalborgenser?

Vi kender alle indfødsretsprøven for at få dansk statsborgerskab. Men har du…

Når fitness er mere end muskler, tights og selfies.

De er få, men de findes: Centre der ikke er strømlinede, skiveskårede…

Guide til hvordan du overlever et møde med en ulv

Ulve er på færde i Nordjylland – stor aktivitet den seneste måned…

TEST DIG SELV: Hvor godt kender du Jomfru Ane Gade?

New York har Frihedsgudinden. Paris har Eiffeltårnet. Men Aalborg har Gaden. Eller…