Aalborg Karneval

Karneval i Aalborg fylder rundt

Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af stable igen. Samtidig vil begivenheden runde et skarpt hjørne, idét, at der er tale om et jubilæum. Det er nemlig 40. gang, at begivenheden bliver afholdt.

I coronaens skygge: Tvivl om det kan blive afholdt

Formand for Aalborg Karneval, Mette Bugge, forsikrer om, at Aalborgs gader igen til sommer vil emme af fest og glæde “-Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør,”

Et skarpt hjørne bliver rundt

Når kalenderen siger maj måned, 2022, vil det være 40 år siden, at Aalborg Karneval så lyset for første gang. Sådan et jubilæum giver grund til refleksioner og eftertanker, om begivenheden kan følge med tidens tand

“-Vi arbejder efter, at det skal være et klassisk karneval med international parade, børnekarneval og selvfølgelig den store stjerneparade med tre startsteder rundt om i byen, som gerne skulle komme til at passe med den nye Plusbus. (…) -På grund af coronapausen har vi nogle gymnasieelever, der aldrig har været til karneval, og nogle af traditionerne er derfor udfordret”

Mette Bugge vil ikke komme med et decideret bud på, hvor mange gæster man maksimalt vil tillade kan feste løs i byens gader, for, det handler ikke udelukkende om at være størst målt på deltagerantal, som det i lige så høj grad drejer sig om, at skabe en fed og festlig oplevelse for dem der deltager. Der vil ganske givet være tale om ganske stort opsparet festbehov, som effekt af de store nedlægninger af Danmark, der er sket indenfor de seneste to år.

Et halvt år til karneval: Glæd dig til en kæmpe fest (aalborgnu.dk)

Ovenstående artikel/artikler er resumeret af MinByAalborg.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

TEST DIG SELV: Er du hardcore Aalborgenser?

Vi kender alle indfødsretsprøven for at få dansk statsborgerskab. Men har du…

Når fitness er mere end muskler, tights og selfies.

De er få, men de findes: Centre der ikke er strømlinede, skiveskårede…

Guide til hvordan du overlever et møde med en ulv

Ulve er på færde i Nordjylland – stor aktivitet den seneste måned…

TEST DIG SELV: Hvor godt kender du Jomfru Ane Gade?

New York har Frihedsgudinden. Paris har Eiffeltårnet. Men Aalborg har Gaden. Eller…