lukket

Kompensation til virksomheder har hjulpet dem gennem corona krisen

Fra coronapandemiens start i april 2020 til september måned 2021 var der omtrent 1,400 konkurser blandt de danske virksomheder, der modtog kompensation relateret til COVID-19 eftervirkninger. I runde tal svarer dette til, at 1,4 % af samtlige kompenserede virksomheder gik konkurs

Konsulent fra Danmarks Statistik: Andelen af konkurser blandt kompenserede virksomheder er lav

Peter Bøegh Nielsen, der er konsulent i Danmarks Statistik fortæller “Andelen af kompenserede virksomheder, der gik konkurs, er lidt større en andelen af ikke-kompenserede virksomheder, der gik konkurs. I restaurationsbranchen, hvor der traditionelt ses flere konkurser end i andre brancher, ligger andelen af konkurser blandt de kompenserede virksomheder dog betydeligt lavere end blandt de ikke-kompenserede virksomheder”

Bestemte kompenserede brancher er ekstra hårdt ramt

I særdeleshed i restaurationsbranchen har man set en opadgående tendens i forbindelse med virksomhedskonkurser. Her er 150 virksomheder, som har modtaget kompensation, gået konkurs. Om ikke andet, så har det hjulpet branchen med at kunne tage en brod af problemer. I blandt de restaurationer, som ikke har modtaget kompensation, er der nemlig tale om en væsentlig højere procentandel, der er gået konkurs. Her viser tallene sine tydelige spor, idét, at 8% af disse er gået konkurs i perioden.

Konkurser i overordnede tal

I runde tal var der 3.800 konkurser i samtlige af de aktive virksomheder i Danmark i perioden fra 1. april 2020, til 30. september 2021. I procent svarer dette til 1.1 % af de 350.000 oprettede virksomheder i Danmark. Lønkompensationsordningerne kan derfor siges at have haft en vis værdi – hvert fald i forhold til antallet af konkurser i danske selskaber.

Ovenstående artikel/artikler er resumeret af MinByAalborg.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes. 

Lidt over 1 pct. af de kompenserede virksomheder gik konkurs under COVID-19 – Aalborg Netavis (aalborg-netavis.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

TEST DIG SELV: Er du hardcore Aalborgenser?

Vi kender alle indfødsretsprøven for at få dansk statsborgerskab. Men har du…

Når fitness er mere end muskler, tights og selfies.

De er få, men de findes: Centre der ikke er strømlinede, skiveskårede…

Guide til hvordan du overlever et møde med en ulv

Ulve er på færde i Nordjylland – stor aktivitet den seneste måned…

TEST DIG SELV: Hvor godt kender du Jomfru Ane Gade?

New York har Frihedsgudinden. Paris har Eiffeltårnet. Men Aalborg har Gaden. Eller…