juletraditioner

Tema: Har du styr på juletraditionerne?

Midt i den kolde og barske tid, hvor dagene bliver kortere og temperaturen lavere, så er der dog et lyspunkt, der tordner sig frem i horisonten for de fleste af os danskere: Julen og juletraditioner. Os her på redaktionen er på ingen måder undtagelser til denne regel, og vi venter også i ængstelse på, at julefreden nok engang kan sænke sig over Danmark. Det seneste stykke tids barske vejr, gør, at man har lyst til at være mere indenfor og hygge sig med familien.

Vi har undret os over, hvor de danske juletraditioner egentlig stammer fra, og hvorfor vi eksempelvis danser om træet, spiser risengrød juleaften, eller absolut skal kysse den der står under misteltenen. Derfor vil du undervejs i december løbende kunne følge med i diverse indlæg, hvor vi stiller skarpt på forskellige danske juletraditioner.

Julen er (næsten) hvad den altid har været

I vores moderne samfund er der normer, teknologiske landvindinger og andre menneskelige fremskridt, der bevæger sig fremad i dristige skridt – og i øvrigt uden at se sig tilbage i nævneværdig grad. Men ikke julen. Julen er et af de sidste helt store kulturhistoriske fænomener i dagens Danmark, som mere eller mindre er som den altid har været.


Dans om træet, nisser og andet godtfolk – juletraditioner er kommet for at blive

De danske juletraditioner er mangt og meget og går i mange forskellige retninger. Det der bliver praktiseret hjemme hos dig og i din familie, er ikke nødvendigvis det samme som det er tilfældet hos naboen. Blandt meget andet, vil der blive stillet skarpt på følgende traditioner:

  • Julepynt og julelys
  • Julekalender
  • Advent og adventskransen
  • Santa Lucia optog
  • Julegodter og bagværk
  • Dekorationer og juleklip
  • Dans om træet
  • Julegaver
  • Julefrokoster
  • Udenlandske traditioner – hvordan er de forskellige fra vores?

Har du styr på juletraditionerne? – Skriv til os hvis du mener vi har glemt bestemte juletraditioner, eller hvis du har ris og ros

Vi håber, at du og familien finder artikelserien spændende og interessant. Derfor vil vi rigtig gerne høre fra dig og din familie – enten i tekst eller billeder – eller begge dele. Vi hører rigtig gerne fra dig på vores Facebook side

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

TEST DIG SELV: Er du hardcore Aalborgenser?

Vi kender alle indfødsretsprøven for at få dansk statsborgerskab. Men har du…

Når fitness er mere end muskler, tights og selfies.

De er få, men de findes: Centre der ikke er strømlinede, skiveskårede…

Guide til hvordan du overlever et møde med en ulv

Ulve er på færde i Nordjylland – stor aktivitet den seneste måned…

TEST DIG SELV: Hvor godt kender du Jomfru Ane Gade?

New York har Frihedsgudinden. Paris har Eiffeltårnet. Men Aalborg har Gaden. Eller…