Energivenlige vinduer – Hvad skal man vælge

18 november, 2021 | 13:26

I dag bliver flere og flere boligejere. Det kan der være mange grunde til, men noget af det som får flere danskere til at købe egen bolig i dag er, at boligmarkedet igen er sikkert at bevæge sig ud i. Finanskrisen har haft sin storhedstid, og især flere unge finder modet til at investere i en helt egen bolig. Det er dog ikke alle, som sikrer sig, at den nye bolig som man køber er energivenlig og overkommelig at bo i på lang sigt. Har man en bolig uden energivenlige vinduer, så kan det være en idé at skifte de allerede eksisterende vinduer ud med energivinduer, så man på den måde kan spare nogle penge samtidig med, at man er passer på miljøet.

Forskellige ting som man skal have styr på, når man køber energivenlige vinduer

Energivenlige vinduer er en god investering som boligejer, men det kan være svært at finde ud af hvilke vinduer, som man skal have til sin bolig, da der er mange forskellige typer af energivenlige vinduer. Først kan det være en god idé at kigge på energimærkninger på de forskellige vinduer. Ligesom hårde hvidevarer er vinduerne også mærket efter hvor energivenlige, de er, og derfor er vinduer med energimærkning A bedre end dem, som er mærket med F.
Udover energimærkningen skal man også sikre sig, at vinduerne er DVC- eller CE-mærket. Disse er kvalitetsstempler for fabrikkerne, så man som forbruger er sikret mod faktorer såsom fejl og diverse mangler.
Man kan til sidst, hvis man ønsker det sætte sig helt ind i de 5 forskellige mærkninger, som fortæller om det brugte træ samt bæredygtighed og miljøvenlighed. DIM-mærket står eksempelvist for, at vinduet ikke afgiver for meget lugt og kemikalier til indeklimaet. At sætte sig ind i hvad man forventer af sine energivenlige vinduer kræver selvfølgelig, at man har god tid. Ønsker du at finde artikler omkring fordelene ved udskiftning af vinduer, kan du med fordel tage et kig her.

Invester og spar penge på lang sigt

At skulle udskifte alle vinduer i boligen kan være en dyr fornøjelse men en god investering i sidste ende. Ønsker du en udskiftning men mangler de sidste penge, så kan du få hjælp til at investere og udskifte med et hurtig lån. Et hurtig lån hos MiniFinans sikrer dig hurtige og nemme penge på kontoen, så man kan komme i gang med det planlagte projekt. Man kan derfor også tilbagebetale lånet hurtigt og nemt, når man har fået nye vinduer og igen har styr på økonomi og budget.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder