Sænk din varmeregning med hulmursisolering

10 november, 2021 | 21:54

Der er flere gode grunde til at reducere udgifterne til opvarmning, som eksempelvis kan være hulmursisolering. For det ene så er det altid rart at spare nogle penge, for det andet er det en gevinst for klimaet og for det tredje er det til gavn for indeklimaet i dit hjem.

I de fleste boliger er det muligt at få lavet en hulmursisolering. Det er en af de mest effektive former for isolering, og så er det den form for isolering, der hurtigst tjener prisen hjem. I forhold til den økonomiske udgift der er ved at få hulmursisoleret, så vil besparelserne hurtigt vise sig at overstige den.

Hvis dit hus egner sig til en hulmursisolering, så er du heldig, og så er det bare om at sætte processen i gang.

Hvad er hulmursisolering?

Det ligger lidt i ordet, hvad en hulmursisolering går ud på. Mange huse har en ydermur og en indermur. Luften imellem de to mure har en vis isolerende effekt, men du kan øge graden af isolering markant, hvis du fylder dette hulrum op med et isolerende materiale.

Der kan bruges flere forskellige materialer som isolering. Det kan for eksempel være en af disse:

  • Rockwool
  • Glasuld 
  • Flamingo
  • Papiruld
  • Skaller

De nævnte materialer har forskellige egenskaber og forskellige priser, men fælles for dem er, at de er velegnede til at isolere i en hulmur. Det er på alle måder godt at isolere dit hus på en god og effektiv måde. I øvrigt kan du spare mange penge på at få set dit varme forbrug igennem. Hvis du vil vide mere, så kan du læse mere her

Hvad koster det at få hulmursisolering?

Hvis du er interesseret i at få isoleret hulmurene, så er du nok også interesseret i at vide, hvad det koster. Prisen er selvfølgelig afhængig af, hvor stort et areal det drejer sig om. Desuden afhænger prisen også af, hvilket isoleringsmateriale, du vælger til din hulmursisolering. Her er det altid en god idé at rådføre dig med en fagmand, der kan informere og vejlede i forhold til at få isoleret lige netop dit hus.

Du kan eventuelt se mere om pris her, sådan at du har en idé om, hvor prislejet på en hulmursisolering nogenlunde ligger. Det har en vis betydning i forhold til din økonomi.

Gør-det-selv, eller hyr en fagmand?

Det kan selvfølgelig godt lade sig gøre, at du selv udfører hulmursisoleringen. Der er bare ikke ret mange, der gør det. Om du vælger at gøre det eller at overlade opgaven til en professionel, afhænger måske af, om der skal bruges den ene eller den anden form for isoleringsmateriale.

Det kan også sagtens være, at sådan en opgave langt overstiger dine håndværksmæssige evner. Det er fair nok, for det er en ret krævende opgave, og den skal simpelthen udføres helt korrekt. Ukorrekt isolering kan føre til råd og svamp, hvilket er en husejers værste mareridt. 

Derfor vælger de fleste i respekt for opgavens karakter og sværhedsgrad at overlade det til en erfaren fagmand at få hulmursisoleret.

Få 3 uforpligtende tilbud

Når du skal have en håndværker til at udføre et stykke arbejde på din matrikel, så er det altid en god idé at indhente nogle uforpligtende tilbud først. Når du har dem, så kan du umiddelbart sammenligne de tre tilbud og veje for og imod, om du benytter dig af det ene eller det andet af dem. Det kan også godt være, at du slet ikke vælger nogen af dem. Det står dig frit for, når der er tale om et uforpligtende tilbud.

Det er i hvert fald både trygt og sikkert, når du hyrer en håndværker med en stor ekspertise inden for netop den opgave, når dit hus skal hulmursisoleres. Når du får gjort det i alle husets ydermure, så vil du straks kunne mærke det. Huset vil opleves lunere om vinteren og mere svalt om sommeren. 

Det betyder, at du i det hele taget vil få et mærkbart bedre indeklima i din bolig. Ud over den behagelige effekt, så vil du også kunne mærke det på din varmeregning. Når du anvender mindre energi til opvarmning af dit hjem, så vil det også kunne mærkes i den helt store globale klimaforbedring. 

Gør noget godt for din økonomi, for dit indeklima, for dit hus’ sundhed og for miljøet. Det er en enestående chance for forholdsvis nemt virkelig at gøre en forskel. Det kan være, at du snart skal have besøg af en håndværker, der er ekspert i hulmursisolering.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder