Hold dig i form med din egen træningsribbe

9 november, 2021 | 16:51

Det er vigtigt at holde dig i god form, og det er vigtigt, at du holder din krop sund og stærk. Det kan du gøre på mange forskellige måder. Nogle måder er ret krævende, og andre er ligetil. En træningsribbe er en god løsning.

Du kan enten træne ude i det fri, i et træningscenter eller anden form for idrætsanlæg, eller du kan træne derhjemme. Du kan selvfølgelig også skifte imellem den ene og den anden slags træning.

Et af de mest oversete træningsredskaber er en ribbe. Det er en skam, for den er på mange måder helt genial. Hæng sådan en op, og du har et diskret, men effektivt træningsredskab i dit eget hjem. Det er der mange fordele ved.

Hvis du gerne vil træne derhjemme, og du gerne vil begrænse mængden af træningsudstyr, så kunne du eventuelt vælge en old school træningsribbe. Den er nemlig meget bedre end dens ry. Den er faktisk intet mindre end genial.

En træningsribbe er genial

En træningsribbe er måske ikke det mest hypede træningsredskab, men det har bestemt sin berettigelse. Det kræver ikke ret meget plads at have en ribbe hængende på væggen, så den har de fleste plads til i hjemmet. Desuden har den flere træningsmuligheder, end du måske umiddelbart tror.

Du kan træne både styrke, smidighed, udstrækning og kondition på en ribbe. Styrke kan du træne ved at hæve og sænke din krop på forskellige måder. Det kan være fra gulvet, det kan være fra toppen af ribben eller det kan være fra en af de øvrige ribber. Det er hård, men effektiv styrketræning.

Når det kommer til konditionstræning, så kan du for eksempel kravle op og ned i ribben, eller du kan lave den samme øvelse i gen og igen i højt tempo.

Smidighed og udstrækning er en træningsribbe også perfekt at bruge til. Du kan strække og bøje alle dine led og lemmer i den. 

Med andre ord, så har du en beskeden, men effektiv allround træner i en ribbe. Det er det, der gør den så genial. 

Der er mange fordele

Hvis du bor et sted, hvor man bor ret tæt, så kan det være lidt svært at træne på en træningsmaskine. I forbindelse med en træningsribbe så har du slet ikke det problem. Den er nemlig ganske lydløs. Det skåner derfor naboer og andre familiemedlemmer for generende støj fra din træning.

En ribbe er ret billig at købe, den er nem at skrue fast i væggen, og der er ingen vedligeholdelse af den. Den er meget holdbar, og så er den tilmed ganske køn, da den er lavet af træ. Der er også noget hyggeligt og nostalgisk ved en ribbe. Den har sin egen nedtonede tiltrækningskraft, for når du ser en ribbe, kan det være svært ikke at kravle op i den. 

Det er super nemt at bruge en ribbe, og den fungerer helt uden brug af elektricitet. Den er en af de ældste træningsredskaber, der findes – og den er still going strong. Flere og flere unge vælger træning og motion til. Du kan læse mere om dette her.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder