Derfor bør du få lavet dine persienner efter mål

8 november, 2021 | 16:41

Det er rart at kunne trække gardinerne for eller rulle persiennerne ned, når du gerne vil skærme for dit privatliv eller lukke af for sollyset. Det giver en hyggelig stemning, og det giver et behageligt indeklima. Uanset hvordan dine vinduer ser ud, så kan der blive syet nogle gardiner til dem, der passer til. men hvis du foretrækker persienner, så kan det være lidt vanskeligt at finde nogle, der passer perfekt.

Hvis du har nogle vinduer, som ikke har standardmål, så behøver du ikke at opgive drømmen om at få nogle persienner sat foran dem. De kan nemlig godt blive lavet efter mål.

Persienner efter mål

De fleste nyere boliger har vinduer, som er i standardstørrelse. Det gør det nemmere at finde nogle færdigsyede gardiner eller standard-persienner til dem. Men hvis du nu har et eller flere vinduer, der slet ikke passer ind i de gængse standardmål, så er du nødt til at få dem specialfremstillet.

Er det nogle bestemte persienner, du gerne vil have, så kan det godt lade sig gøre. Du er bare nødt til at få dem lavet efter mål. Find den helt perfekte persienne, og få den fremstillet i de lidt skæve mål, som passer perfekt til dit vindue.

En persienne er mest dekorativ og mest effektiv, hvis den passer perfekt til det enkelte vindue. Er dit vindue ikke i standardmål, så skal det ikke afskæres fra at få en persienne af den grund. I forbindelse med salg af bolig, kan et par lækre og stilfulde persienner gøre at værdien af boligen stiger, som du kan læse mere om her.

Hvilken slags persienne skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige former for persienner. De kan for eksempel være lavet af aluminium eller af træ. De to materialer har nogle helt forskellige udtryk, og rummet kommer til at se ret anderledes ud, om det er den ene eller den anden type persienner, der sidder for vinduerne eller havedøren. Her kan du vælge den type, som du synes, klæder rummet bedst.

Der findes også dem, der kaldes up and down persienner. De er ret smarte, fordi du kan trække dem op og ned både for oven og for neden. Det giver en øget fleksibilitet i forhold til, hvordan lyset skal lukkes ind eller lukkes ude.

Den fleksible afskærmning

I det hele taget er persienner en meget fleksibel løsning, når det kommer til at lukke af ved vinduet. Du kan vælge at lukke helt af, eller du kan lukke delvist af. Det gør det til en mere fleksibel løsning end et traditionelt gardin. En persienne kan også lukke af for eventuelt træk og kulde fra vinduet. 

Hvis du stadig synes, at et gardin er hyggeligere og blødere at have foran vinduet, så ser man tit, at der er sat begge dele op. så kan du enten vælge imellem at trække gardinet eller persiennen for, eller du kan bruge begge dele på en gang. Der er mange muligheder. Det er i hvert fald både praktisk og hyggeligt at kunne trække noget for vinduet, når du har lyst til det. Vælg den løsning, der passer bedst til din smag og din stil.

Del |

Af Anna

Mest læste nyheder

Seneste nyheder