Boligkøb: Få styr på den økonomiske del

27 oktober, 2021 | 10:37

Skal du som boligsøgende kunne gøre din boligdrøm til virkelighed, så skal du have hundrede procent styr på den økonomiske del. Boligfinansiering er nøgleordet, da du skal beslutte dig for, hvordan du vil finansiere din bolig. Der findes ikke én rigtig finansieringsløsning, da det er en individuel sag. Du kan i samarbejde med kompetente fagfolk fastlægge, hvordan du nemmest og billigst klarer finansieringen.

Hvad er et boliglån?

Et boliglån anvendes til at finansiere den del af boligkøbet, som der ikke kan dækkes af et realkreditlån. Man kan også vælge at bruge lånet som en billig finansiering af istandsættelse eller lignende. Derudover dækker et boliglån normalt 80-95 % af ejendommens handelsværdi. Yderligere er et boliglåns sikkerhed ringere end et realkreditlån, hvilket gør, at renten typisk er højere. Læs mere om det helt rigtig boliglån for dig her.

Bliv forhåndsgodkendt til et boliglån

Der er kun en mindre procentdel af danskerne, som har mulighed for at klare finansieringen uden at få hjælp udefra. Den resterende del søger hjælp til finansieringsdelen. Ønsker du at låne penge, kan du gøre klogt i at undersøge dine lånemuligheder allerede i dag.
Det kan give god mening at blive forhåndsgodkendt til et boliglån. Bliver du forhåndsgodkendt, så kan du slå til med det samme, når du finder din drømmebolig. Du skal dog være opmærksom på, at forhåndsgodkendelse ikke altid er en mulighed.

Undersøg hvor mange penge du kan låne

Du vil med stor sandsynlighed blive godkendt til et boliglån, men hvor mange penge kan du låne? Hvor mange penge du kan låne afhænger af mange forskellige parametre. Det afhænger først og fremmest af din indtægt, opsparing og en håndfuld andre parametre.
Det er relevant at vide, hvor mange penge man kan låne. Det har nemlig stor indflydelse på, hvad der er realistisk, og hvad der er ikke er realistisk. Du kan tilmed undgå at bruge tid på at kigge på boliger, som ikke matcher dit budget.

Overvej den klassiske finansieringsløsning

Den klassiske finansieringsløsning omfatter henholdsvis udbetaling, banklån og realkredit. Du kan låne op til 80 % som realkreditlån, op til 15 % som banklån og minimum 5 % som udbetaling.
Du kan også finansiere en større del af købet med egenbetaling, hvis din økonomi tillader det. Såfremt du har sparet mange penge op, kan du reducere dine udgifter ved at lægge en større udbetaling.
Du skal selvfølgelig finansiere din kommende bolig på den måde, der giver bedst mening for dig. Den rigtige finansieringsløsning afhænger bl.a. af, hvilken boligtype der er tale om. Det er ikke underordnet, om der er tale om en helårsbolig, et sommerhus eller et kolonihavehus.

Få økonomisk rådgivning i forbindelse med boligkøb

Økonomisk rådgivning kan være meget gavnligt i forbindelse med boligkøb. Har du spørgsmål vedrørende boligfinansiering, valg af lån, beregning af lån eller noget helt fjerde, så kan du få professionel hjælp.
Der findes mange dygtige rådgivere, som kan svare dig på dine ubesvarede spørgsmål og hjælpe dig godt igennem dit boligkøb. Økonomisk rådgivning er særligt populært blandt førstegangskøbere.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder