En have bliver mere rolig og harmonisk i sit udtryk, når der er en form for ramme omkring grunden. Det kan der komme ved hjælp af et plankeværk, en mur eller en levende hæk. Dels giver det en afgrænsning af havens areal, og dels giver det en ensartet baggrund for havens øvrige planter og områder.

Hvis du foretrækker en levende hæk, så er der flere plantesorter, der egner sig til det. En af de smukkeste løvfældende planter til det formål er en bøg. Bøgen er smuk på alle tidspunkter af året, og så er den nem at holde. 

Hvis du falder for bøgens mange fortrin, så kan du enten plante den selv eller få en færdighæk leveret til adressen. Hvis du foretrækker at plante de små træer selv, så er det meget givende at følge med i deres udvikling fra de små spæde planter og til, de udvikler sig til en tæt hæk tilsammen.

Der er jo også den mulighed, at du skyder genvej ved at købe en færdighæk. Så bliver ventetiden markant kortere.

Køb en færdig bøgehæk

Den hurtigste og tætteste bøgehæk får du, hvis du køber en færdighæk. De kan fås i forskellige højder, og fælles for dem er, at de er i god vækst. De er blevet passet og plejet, sådan at de har den rette form og det stærke rodnet, der er nødvendigt for at vokse videre der, hvor de bliver plantet ud.

Sætter du en færdig bøgehæk omkring din grund, så vil du få den smukkeste hæk i løbet af ingen tid. Du behøver ikke at vente tålmodigt i flere år, før dine hækplanter er høj og tæt nok til at blive kaldt en hæk. Du kan med det samme se, hvor flot den er, og hvad den gør for det samlede udtryk, din have har. Det er det der er fordelen ved en færdighæk.

Desuden vil du kunne værne om familiens privatliv, når der står en tæt hæk omkring haven. Og så er en levende hæk altså ret hyggelig, så den gør også noget godt for stemningen i haven. Der er således mange gode argumenter for at få sat en færdig bøgehæk op med det samme. 

Brug hækken som baggrund

Når der står en hæk hele vejen rundt om grunden, så har du den smukkeste baggrund at spille opad, når haven skal indrettes. Når der skal anlægges nogle bede, eller der skal bygges en terrasse, så får du ikke et flottere baggrundstæppe for de scenarier end en hæk.

Når denne baggrund er en bøgehæk, så får du alle årstidernes charme igennem den. Fra det spæde forårs lysegrønne blade, over sommerens dybtgrønne løv, efterårets orangebrune farvepragt og udvikling af bog og til vinterens nøgne skulpturelle grene. De skiftende årstider ses tydeligt på en bøg. Derfor får du en skiftende haveudstilling, når du indretter dig med en bøgehæk. Den fylder jo en del i havens samlede billede.

Hvor høj skal hækken være?

Du vælger selv, hvor høj hækken skal være. Har du naboer, så må hækken maks. være 180 cm, med mindre I aftaler noget andet. Det kan godt være super hyggeligt med en lavere hæk, der bare markerer, hvor matriklen går til. Desuden vil en lav hæk give mere lys i haven.

Med en højere hæk vil du kunne skærme mere af for forstyrrelse af jeres privatliv. Den vil også bedre kunne give læ i haven. Vælg den højde på hækken, som tiltaler dig mest – den kan i øvrigt også ændre med tiden. Et bøgetræ kan blive meget højt, så sørg for at holde den nede i et passende niveau. Så er den også nemmere at klippe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Guide til kælkebakker i Aalborg: De syv bedste og mest interessante

Tema: Nordjylland dækket i sne I disse dage er Nordjylland dækket i…

Voldsomt snevejr i Nordjylland – fortæl os om din oplevelse med snestormen

Snestorm i Nordjylland – hele regionen er hårdt ramt Det er nok…

Mette Bugge: “Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør”

Karneval i Aalborg fylder rundt Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af…

Har du undret dig over hvorfor du ikke må bruge de nedgravede containere i Fyensgade? Læs om hvorfor her

Rundt omkring i Aalborg er det ikke er særsyn efterhånden, at se…

Er du glad for en hotdog? Her kan du få den længste af slagsen

Hvis du er som de fleste Nordjyder, så elsker du sikkert en…

Nordjylland er dækket i sne – aktiviteter for hele familien

Weekend = afslapning for hele familien Nu hvor Nordjylland er dækket i…

Jacob Risgaards investeringer bærer frugt: Sådan vil han investere pengene

Risgaards holding  selskab viser største overskud nogensinde. Efter skat er trukket fra har han tjent 122…

Oversigt over smitten i Aalborg: Sådan går det

I modsætning til smitten på landsplan, så har de daglige smittetal for…