Feriedage i Aalborg? Det her skal I opleve

4 juni, 2020 | 07:56

Hvis du er på udkig efter aktiviteter i påskeferien, så er Aalborg en fantastisk by at besøge. Aalborg, også kendt som ‘Nordens Paris’, er Danmarks fjerdestørste by og byder på masser af liv og energi. Om du er til aktiviteter sammen med familien, til særskilte kunstoplevelser eller til dage med fokus på tosomheden og god mad, så har Aalborg noget for dig. Påskeferien ligger tæt forude og det betyder masser af tid til hygge og oplevelser. Er du i tvivl om, hvad I skal opleve i feriedagene? Så kig med her, hvor vi giver inspiration til planlægningen.

For børnefamilien

Som børnefamilie er der mange forskellige aktiviteter at vælge ud fra i Aalborg og omegn. Mange af stederne kombinerer leg og læring på en oplevelsesrig måde, hvor både børn og forældre er godt underholdt.
Aalborg Zoo: træd ind i en verden med vilde dyr og naturoplevelser. Oplev løvens brøl ved fodringstid, se en orangutang helt tæt på og få følelsen af at være på den afrikanske savanne, hvor du møder giraffer, zebraer og antiloper på din vej. Aalborg Zoo er en sand fornøjelse for store og små og giver tid til at opleve sammen som familie.
Springeren – Maritimt oplevelsescenter: i det maritime oplevelsescenter får I mulighed for at få en oplevelse udover det sædvanlige. Som besøgende vil I opleve det unikke liv til søs på Aalborg havn. Oplevelsescenteret giver flere timers underholdning for hele familien, hvor I blandt andet vil se flotte modelskibe, den sidste dansk-konstruerede ubåd, royale både og lære mere om Aalborgs lokale historie.
Fårup Sommerland: vil I have fuld fart og masser af energi, så er Fårup Sommerland det helt rette sted at bruge en dag i familiens selskab. Fårup Sommerland er en af Danmarks ældste forlystelsesparker og rummer alt fra vilde rutsjebaner. Danmarks største vandland og hyggelige forlystelser for de helt små. Og når I træner til en pause, så er det rig mulighed for at nyde 4D-biografen, hygge i parken eller nyde en god picnic. Der er både mulighed for at medbringe egen mad, grille eller at købe lækker mad i de forskellige restauranter i parken.
Mangler du pengene til at skabe nogle fantastiske oplevelser for dig og din familie? Så kan du undersøge muligheden for et hurtigt sms-lån her.

For de kunstinteresserede

Er I til kunst og kultur? Så har Aalborg nogle smukke og interessante steder I skal besøge på jeres dage i byen. Oplev alt fra moderne kunst og kultur til dansk og international jazzhistorie.
Kunsten – Museum of Modern Art: bygningen er internationalt i en liga for sig selv og er designet af den verdenskendte finske arkitekt Alvar Aalto i samarbejde med Elissa Aalto og Jean-Jacques Baruël. Museet byder på en unik kollektion af både moderne og nutidig kunst. Stedet er blandt andet kendt for en særlig museumsoplevelse, hvor et naturligt lys skinner ind i bygningen, gennem de unikke parabel-formede ovenlys konstruktioner.
Utzon Center: det imponerende kulturhus ligger ved havnefronten i Aalborg og er opkaldt efter og designet af den kendte danske arkitekt Jørn Utzon. Utzon var født og opvokset i Aalborg og er blandt andet kendt for at være arkitekt bag Sydney Opera House. Centret præsenterer forskellige udstillinger gennem året samt fremviser tegninger og designs af Jørn Utzon. Centret er dog meget mere end udstillingerne, fordi det på alle måder afspejler Utzon i arkitekturen og designet.
Center for Dansk Jazzhistorie: centeret rummer en af Europas største og fineste jazzsamlinger med blandt andet plader, CD’er, film, videoer, tidsskrifter og memorabilia. Det hele startede i 2006, da en gruppe studerende og ansatte ved Aalborg Universitet ville sætte større forskningsmæssig fokus på dansk jazz, samt udbrede kendskabet til musikken og den kultur den er en del af. Jazzcentret er også ramme for en række aktiviteter for publikum med blandt andet mindre koncerter, jazztalks, pladeaftener, foredrag og filmforevisninger.

For madelskeren

Aalborg skuffer ikke, når det kommer til god mad. Byen emmer af smagsoplevelser fra hele verden og det kan være svært at vælge mellem de mange muligheder. Vi giver tre forslag til restauranter som tilbyder hver deres madoplevelse.
Restaurant Applaus: stedet inviterer sine gæster på en rejse af velsmag og opfordrer gæsterne til at læne sig tilbage i stolen og nyde turen sammen med de ansatte hos Applaus. Konceptet er en blanding af social dining og individuelle retter. Med social dining kan du som gæst lade dig blive ført ud på en rejse af velsmag og oplevelser, når de serverer 10 retter, valgt af køkkenet.
CANblau: konceptet er enkelt. Du kan, ligesom i Spanien, bestille en række forskellige tapas fra menuen. Som gæst får du udleveret en bestillingsseddel, hvor du krydser de tapas af, som du ønsker. Hver dag tilbydes også forskellige varianter af ‘dagens tapas’, som er et udtryk for kokkens fantasi eller råvarevalg. Har du svært ved selv at vælge? Så er det muligt at bestille en CANblau tapas menu, som bringer dig/jer godt omkring et ægte spansk kort.
Restaurant MEAT: hos MEAT serveres kun verdens bedste kød, som er nøje udvalgt fra leverandøren. Madoplevelsen er skabt omkring lækkert kød i fine udskæringer, som du kan nyde med grøn, crunchy eller stærk smag, alt efter din smag. På MEAT vælger du altså først kødet og derefter side orders. Lækkert og nemt!

Del |

Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder