Kunsten er at have det sjovt med børnene i efterårsferien

17 oktober, 2017 | 18:01

Den er lige om hjørnet, efterårsferien. En hel uges ferie, hvor børnene skal aktiveres, og hvor familien skal have det sjovt sammen. På Kunsten i Aalborg er der værksteds- og skattejagtaktiviteter for store og små ugen igennem – og børn kommer gratis ind.
Lav-selv-kunst
En ting er at stå og kigge på kunstværker, der hænger på en væg. Noget andet er at lave værkerne selv. De fleste børn er kreative og har en stor skabertrang. Den lyst imødekommer Kunsten hele efterårsferien igennem, hvor børn sammen med voksne kan eksperimentere med maleri, design og hammer og søm i museets Kunst-Lab.
–Vores professionelle kunstnere står klar til at tage imod og igangsætte familierne. Man dropper bare ind mellem 11 og 15, når det passer i familiens program, og man kan blive helt til værkstedets lukketid, hvis man har lyst, fortæller Peter Juul, som er undervisnings- og udviklingsansvarlig på Kunsten og tilrettelægger af efterårsferieprogrammet.
I ”spejlrummet” kan man ligeledes udfolde kreativiteten fx tegne på spejle, og på udvalgte dage er der kreative pop-up workshops i den nye udstilling, Store spejl på væggen der.
På opdagelse i udstillingerne
På Kunsten er der mange værker, som både er sjove for børn og voksne at gå på opdagelse i. Det kan ske i følgeskab med Kunstens guider, som tilbyder guidede familieture.
–På vores guidede familieture gør vi udstillingerne mere levende. Vi fortæller sjove historier om værkerne, og der er tid til at svare på alle de spørgsmål, der opstår undervejs, fortæller Peter Juul.
Familien kan også gå på opdagelse på museet med et skattekort i hånden. Så hjælpes man ad med at løse skøre, spændende og sjove opgaver, og forhåbentlig ender det med, at man finder skatten et sted på museet. Kunsten tilbyder også en arkitektur-tur, hvor man følger en trykt arkitekturguide rundt i museets berømte bygning, som er tegnet af den finske arkitekt, Alvar Aalto.
Ned i gear
Efterårsferien kan også være et tiltrængt åndehul, hvor hele familien skal ned i gear. Er familien til yoga, kan man prøve en anderledes version af det på Kunsten – nemlig midt i en udstilling af den danske maler, Vilhelm Lundstrøms farvestrålende værker. Og besøget kan krydres med en eller flere film for børn, som Kunsten viser i auditoriet. Er der brug for en ”kunstpause” undervejs, er Café Aalto i Kunstens underetage åben dagen lang, og der er flere børneretter på menuen.
Alle aktiviteter i efterårsferien, undtagen Skattejagten, er gratis, når entré til museet er betalt. Børn under 18 år kommer gratis ind ifølge med en voksen. Se det komplette efterårsprogram på Kunsten.dk

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder