PRM: Lokale politikere debatterer i ny butik i Aalborg Lufthavn

16 oktober, 2017 | 17:45

I uge 44 slår Lederne dørene op til en helt ny pop-up butik i ankomsthal 2 i Aalborg Lufthavn. Pop-up butikken åbner mandag den 30. oktober og vil frem til fredag den 3. november danne rammen om en række debatter og udveksling af erfaringer om at tage ansvar.
Butiksåbningen i Aalborg sker som led i en stor kampagne, Lederne i år har skudt i gang under overskriften ”Tag Ansvar”. En lang række centrale personer fra det lokale erhvervsliv, Aalborg Kommune samt organisationer i området vil i løbet af ugen lægge vejen forbi Tag Ansvar-butikken og deltage i debatter om alt fra uddannelse over frivillighed, iværksætteri og stress til ledelse. På listen over deltagere fra det politiske liv står borgmester i Aalborg kommune Thomas Kastrup-Larsen (A), viceborgmester og spidskandidat Daniel Nyboe Andersen (B) samt spidskandidaterne Mai-Britt Iversen (A), Tina French Nielsen (V) og Per Clausen (Ø).
I dagtimerne er lokale skoleklasser fra de øverste klassetrin desuden inviteret til at komme på besøg for at få en forståelse af, hvad det vil sige at være leder.
Afdelingsformand for Lederne Himmerland Jens Otto Størup ser frem til en inspirerende uge:
– Programmet er spækket med indlæg og debatter mellem erfarne eksperter og kompetente praktikere inden for nogle centrale ledelsesmæssige spørgsmål, som inspirerer til at tage et større ansvar. Jeg glæder mig til at opleve dynamikken og stemningen i pop-up butikken, og det bliver især spændende at se, hvordan skoleklasserne forholder sig til ledelsesbegrebet, siger Jens Otto Størup.
Mandag skydes Tag Ansvar-ugen officielt i gang med en debat om uddannelse. Borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen (A), viceadministrerende direktør hos Bladt Industries Peter Rindebæk, direktør hos AMU Nordjylland Peter Thomsen, praktikcenterchef hos TechCollege Per Dennis Kristensen og formand hos Lederne Svend Askær debatterer uddannelseskvalitet, og hvordan det sikres, at uddannelserne matcher fremtidens kompetencekrav på arbejdsmarkedet. Til at styre slagets gang kommer Marianne Rasmussen, der er chefkonsulent hos Lederne.
Tirsdag stilles der skarpt på frivillighed, og hvordan man organiserer og leder det frivillige arbejde, så foreninger og organisationer kan skabe stærke resultater. I debatten deltager frivilligkonsulent hos De Frivilliges Hus Charlotte Meng Kristensen, festivalleder hos Nibe Festival Peter Møller Madsen og Hanna Pedersen fra Elsk Aalborg. Debatten faciliteres af direktør hos Lederne Torkild Justesen.
Onsdag står i iværksætternes tegn, når direktør hos Global Tours Sanne Pedersen, iværksætterkoordinator hos Nordjysk NewBizz Hans Peter Wolsing, bestyrelsesformand hos StartUpWorks Marc Münzer, byrådsmedlem Hans Peter Beck (I), områdeleder hos SEA Aalborg Universitet Marie Fallgaard Lund og CEO hos Adapa ApS Claus Løkke diskuterer, hvordan flere iværksættervirksomheder kan få succes og vokse sig større. Debatten faciliteres af ledelsesrådgiver hos Lederne Bjarne Henning Jensen.
Torsdag handler om, hvordan vi knækker stresskurven på de danske arbejdspladser. En række ledere og eksperter kommer med deres bud på, hvordan man kan spotte, håndtere og forebygge stress hos medarbejdere. Panelets deltagere er sektionschef hos Beierholm Ellen Vejle, ledende psykolog hos Arbejdsmedicinsk Klinik i Aalborg Pia Ryom, erhvervspsykolog hos ArbejdsmiljøCentret Tue Isaksen og Marianne Yde Astorp, der er sektorsikkerhedsleder i team arbejdsmiljø og trivsel på Regionshospitalet Nordjylland. Debatten faciliteres af Signe Tønnesen Bergmann, som er chefkonsulent hos Lederne.
Inden butikken lukker fredag eftermiddag, vil lokale politiske profiler give deres bud på, hvor der skal tages mere ansvar – og hvad de selv vil gøre lokalt i Aalborg. Deltagere i debatten er 1. viceborgmester og spidskandidat Daniel Nyboe Andersen (B) samt spidskandidaterne Mai-Britt Iversen (S), Tina French Nielsen (V) og Per Clausen (Ø). Debatten faciliteres af direktør hos Lederne Torkild Justesen.
Alle arrangementer i Tag Ansvar-butikken er gratis, uanset om man er medlem af Lederne eller ej. Man kan læse mere om Tag Ansvar og se hele programmet på www.lederne.dk/aalborg

Del |

Af laura

Mest læste nyheder

Seneste nyheder