1200 unge skal diskutere regionsvalg

2 oktober, 2017 | 14:48

12 nordjyske erhvervsskoler får den næste måneds tid besøg af regionen og en række kandidater til regionsrådet. De skal diskutere, hvorfor det har betydning at stemme, og hvad de unge får ud af deres stemmer til regionsrådet.

Unge i 20’erne stemmer markant mindre

– Unge i 20’erne stemmer markant mindre end andre befolkningsgrupper, derfor har vi valgt at lægge en ekstra indsats i forhold til den målgruppe. Vi skal have dem ind i stemmeboksen den 21. november. Det har kæmpe betydning for demokratiet, at de unge deltager i valget, og vi skal vise dem, at regionspolitik i høj grad også handler om dem og deres hverdag, siger regionsrådsformand, Ulla Astman.

Statistikken viser, at hvis unge mellem 22 og 29 år stemmer lige så meget som befolkningen generelt, vil der være 100.000 flere stemmer at hente på landsplan.

Sundhed, psykiatri, busser og vækst

De unge skal på valgmøderne vælge mellem fire forskellige emner; sundhed, psykiatri, transport og uddannelse, som de skal debattere med hinanden og med kandidaterne. Det kan for eksempel være ”Skal læger og regioner bruge tid og penge på at forsøge at få folk til at stoppe med at ryge? Eller skal lægerne og regionerne koncentrere sig om at gøre folk raske og for eksempel bruge pengene på bedre og nyt udstyr, flere ansatte i sundhedsvæsenet eller på at udvikle nye behandlingsformer?

Valgmøderne er lavet i samarbejde med de øvrige regioner, der alle afholder møder efter samme koncept. Der er Ungdomsbureauet, der har udarbejdet konceptet og stiller op med ordstyrere.

Deltagende skoler

Følgende skoler og afdelinger holder Ungevalgmøder:

Del |

Af laura

Mest læste nyheder

Seneste nyheder