Mulberry Street Symphony – Uropførelse

1 oktober, 2017 | 17:03

Torsdag den 5. oktober 2017 kl. 19:30.
Et samarbejde med Odense Symfoniorkester.

Anders Koppel har komponeret et unikt værk for jazztrio og symfoniorkester MULBERRY STREET SYMPHONY. Et værk i syv satser, der er inspireret af den danske fotograf Jacob Riis’ fotobog How The Other Half Lives, der viser den rå virkelighed blandt New Yorks fattigste omkring 1890. Koppel tonesætter mødet mellem den gamle verdens udvandrende masser og den nye verdens storhed og fatale storbyfælder, som Riis som emigrant havde mærket på egen krop. Værket er skrevet for den helt unikke besætning: jazztrio og symfoniorkester. Solisterne hører til eliten i jazzens verden. Benjamin Koppel på saxofon og de to amerikanske topmusikere Scott Colley på bas og Brian Blade på trommer. Colley og Blade har blandt andre spillet med jazzikoner som Herbie Hancock, Michael Brecker, Chick Corea, Wayne Shorter, Kenny Werner og Norah Jones.

Efter koncerten fejrer vi Koppels 70-års fødselsdag på øvre foyer.

Jazztrioen, som indgår i Mulberry Street Symphony, står for musikken suppleret af fødselaren på hammondorgel, og dermed er der lagt op til fødselsdagsjazz i topklasse.

Del |

Af laura

Mest læste nyheder

Seneste nyheder