Kunstfestival med femten nye kunsthaller

30 juli, 2017 | 21:41

Aalborgs nye kunstfestival med 48 kunstnere bringer professionel samtidskunst ud til alle. Mød eksperimenterende billedkunst midt i byens gader, i Nordkraft og i Kunsthal NORD. Særligt spektakulært er KN1-15, der er femten ’kunsthaller’ placeret på pladser og torve i centrum af Aalborg.
“Vi håber, at en særlig fokus på den non-kommercielle og ofte svært tilgængelige samtidskunst kan skabe nye, inspirerende dialoger og diskussioner om kunsten og dens rolle. Den nye kunst betjener sig af et nyt sprog, som vi først skal lære, før vi forstår det, og mit håb er, at rigtigt mange både børn, unge og voksne vil lade sig udfordre med risiko for at blive klogere”, siger Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal NORD og initiativtager til festivalen.
KN1-15: Femten kunsthaller
18. AUGUST – 27. AUGUST 2017
Kunstfestivalens mest markante tiltag. KN1-15 er et nyt, innovativt udstillingskoncept med femten store, hvide udstillingskuber, som hver skal huse en installation eller udstilling skabt af en af de inviterede femten kunstnere eller kunstnergrupper. ’Kunsthallerne’ bliver fordelt på byens centrale pladser, og de vil visuelt være tilgængelige 24/7 i hele perioden. De vil tilmed blive bemandet et par timer dagligt, så man kan komme ind og opleve værkerne tæt på.
Publikum kan få information om åbningstider og kunstnerisk indhold i den sortmalede INFO-kube på Gabels Torv eller i Kunsthal NORD.
Officiel åbning fredag 18. august kl. 17.00 – 18.00 på Gabels Torv.
Læs mere
Festivalguide med oversigt over kunsthallernes placering og indhold
PR-view fredag 18. august kl. 12-14. Mødested: INFO-kuben, Gabels Torv.
WHAT’S WRONG – ung kunst fra Schweiz og Danmark
12. AUGUST – 10. SEPTEMBER 2017
Kunstfestivalens internationale tiltag. Udstillingen WHAT’S WRONG er med nye værker af de tre schweiziske kunstnere Manon Bellet, Luc Mattenberger og Manuel Burgener samt de to danske kunstnere Mo Maja Moesgaard og Stine Marie Jacobsen. De fem kunstneres interdisciplinære og kontemporære installationer vil konkret blive produceret på stedet eller nyinstalleret i Kunsthal NORD.
Åbning lørdag 12. august kl. 13-15 i Kunsthal NORD.
Læs mere
ALLES KUNST 2017 – Et udvalg af Aalborg Kommunes kunstsamling
12. AUGUST – 3. SEPTEMBER 2017
Kunstfestivalens lokale indslag. Kunsthal NORD præsenterer et selektivt udvalg af Aalborg Kommunes Kunstfonds erhvervelse af værker i årene op til 2017. ALLES KUNST er både en udstilling, der skal vise borgerne, hvilken samtidskunst kommunen har erhvervet, og en ønskeudstilling rettet mod kommunens mange institutioner, der i udstillingsperioden kan ønske værker til låns til netop deres institution.
Åbning lørdag 12. august kl. 13-15 i Kunsthal NORD.
Læs mere
Kunst på Plakaten
14. AUGUST – 27. AUGUST 2017
Kunstfestivalens myrekrybende indslag. Det kribler og krabler overalt i byen. Den nordjyske og meget indflydelsesrige avantgardekunstner Mogens Otto Nielsen har sluppet hundredvis af myrer løs på 28 store plakatstandere i Aalborg.
Læs mere
Visual Poetry Slam
16. AUGUST – 27. AUGUST 2017
Kunstfestivalens mest rappede indslag. Jonny Hefty udstiller sin farvestrålende blanding af rap’n’roll lyrik og gadekunst. Kom og oplev hvordan det ser ud, når heftige rim får et visuelt udtryk.
Læs mere
Publikumsprogram med pop-up events
Kunstfestivalen byder også på omvisninger, udstillingsåbninger, performances, kunstsaloner samt en række pop-up events. Ligesom alle andre tilbud i Kunsthal NORDs kunstfestival er alle arrangementer gratis.
læs mere
Kunstfestivalen er støttet af Statens Kunstfond, Pro Helvetia Schweiz, Den Schweiziske Ambassade, MTM BYG, Svenstrup Vognmandsforretning, Aalborg Kommune og Aalborg Festivals.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder