Til ledere af virksomheder stilles der store krav til en skarp vurderingsevne, både når det gælder kort- og langsigtede beslutninger og investeringer. Visse beslutninger kræver benhård eksekvering her og nu, mens andre ikke giver umiddelbare resultater, og af omgivelserne måske kan betragtes som fejlvurderinger.
Mundheldet ”cash is king” har altid været relevant, men i disse år er en sund likviditet vigtigere end nogensinde før. Finanssammenbruddet i 2008 har skræmt både banker og virksomheder, og en presset likviditet kan i dag være fatal for en ellers velkørende virksomhed. Manglende likviditet kan også være årsag til, at virksomheden ikke kan udnytte pludselige fordele i markedet.

Undgå unødig binding af ressourcerne

Ejendomsmarkedet har i en årrække ligget en smule underdrejet, og en del virksomheder ligger i øjeblikket inde med ledige produktionslokaler og andre typer ejendomme, som er fastholdt på egne hænder, fordi priserne har været for ugunstige. Ifølge EDC sker der dog netop nu et skifte i markedet. Lånemulighederne er igen bedret en smule, og nye købere og lejere bevæger sig ind i markedet. Ubenyttede lokaler og ejendomme repræsenterer en stor binding af likviditet, som med fordel kan frigives nu, hvor markedet bedres.
Den forsigtige sælger eller udlejer kan måske være fristet til at holde igen i håb om bedre priser på et senere tidspunkt. Det er dog dels en gambling, og under alle omstændigheder en tilbageholdelse af likviditet, som koster dyrt hver eneste måned ejendommen ligger ubenyttet hen. I hvert fald koster det ikke noget at få en professionel vurdering af, hvilke priser det eventuelt er realistisk at kunne udleje til. Hos EDC kan du eksempelvis uden omkostninger få en lejevurdering. De professionelle mæglere kender lokalområdet og prisniveauet, og vurderingerne er som regel ret præcise.

Invester i medarbejderne og fremtiden

Selv om likviditet er vigtig, gælder det naturligvis altid om at finde en sund balance mellem økonomisk beredskab og optimal forrentning af kapitalen. Der er mange muligheder for at investere langsigtet, men visse investeringer er lettere at måle, end andre. Eksempelvis kan reklame i almindelighed og branding i særdeleshed være en langsigtet investering, som ikke altid umiddelbart er målbar. Ofte viser resultaterne sig først efter flere år. Sådanne investeringer kan kun foretages og forsvares, hvis ledelsen helt fra toppen er indstillet på ventetiden.
De fleste har dog for længst indset værdien og nødvendigheden af både branding og reklame. Et område, som desværre stadig halter mange steder, er investering i medarbejdernes trivsel. Også her er der solid dokumentation for den langsigtede effekt, men mennesker og virksomheder er naturligt træge, og det er derfor de mest moderne og fremsynede virksomheder, der fører an i denne relativt nye udvikling.
Alle undersøgelser viser dog, at der medarbejdernes trivsel er en parameter, der direkte smitter af på bundlinjen, såvel på kort som lang sigt. Enhver, der sidder med personaleansvar ved, at blot en enkelt sygedag hos en medarbejder kan være en særdeles bekostelig affære for virksomheden. En god medarbejderkultur og gode arbejdsforhold kan være helt afgørende i den sammenhæng.
Et af de tiltag, som kan gøre en stor forskel for medarbejdernes sammenhold og trivsel er teambuilding-aktiviteter. I princippet kan de bestå i, at sekretæren planlægger lidt selskabslege til frokostpausen, men en mere målrettet indsats kræver en professionel tilgang. Den kan man få hos specialiserede bureauer som eksempelvis CoastZone, der i 2016 vandt en award som årets bedste teambuildingleverandør. Som det er tilfældet hos andre professionelle leverandører, er prisen for teambuilding hos CoastZone mærkbar i budgettet, men det er resultaterne erfaringsmæssigt også. Teambuilding bør ses som en investering, der lige som reklame giver en merværdi for virksomheden på længere sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Guide til kælkebakker i Aalborg: De syv bedste og mest interessante

Tema: Nordjylland dækket i sne I disse dage er Nordjylland dækket i…

Voldsomt snevejr i Nordjylland – fortæl os om din oplevelse med snestormen

Snestorm i Nordjylland – hele regionen er hårdt ramt Det er nok…

Mette Bugge: “Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør”

Karneval i Aalborg fylder rundt Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af…

Har du undret dig over hvorfor du ikke må bruge de nedgravede containere i Fyensgade? Læs om hvorfor her

Rundt omkring i Aalborg er det ikke er særsyn efterhånden, at se…

Er du glad for en hotdog? Her kan du få den længste af slagsen

Hvis du er som de fleste Nordjyder, så elsker du sikkert en…

Nordjylland er dækket i sne – aktiviteter for hele familien

Weekend = afslapning for hele familien Nu hvor Nordjylland er dækket i…

Jacob Risgaards investeringer bærer frugt: Sådan vil han investere pengene

Risgaards holding  selskab viser største overskud nogensinde. Efter skat er trukket fra har han tjent 122…

Oversigt over smitten i Aalborg: Sådan går det

I modsætning til smitten på landsplan, så har de daglige smittetal for…

Dyre kvadratmeterpriser: Nørresundby er blevet populært

Flere og flere boligsøgende er begyndt at få øjnene op for hvilke…