Vi maler Aalborg lyserød

28 september, 2016 | 11:14

Kom og vær med når Aalborg holder Lyserød Lørdag og sætter fokus på brystkræftsagen 8. oktober.

– Brystkræft er den kræftsygdom, der rammer flest kvinder i Danmark – 1 ud af 9 kvinder rammes af sygdommen.
Det er baggrunden for, at vi sætter ekstra fokus på brystkræft 8. oktober, siger Jytte Olesen, fra Kræftens Bekæmpelse i Aalborg Kommune.
8 ud af 10 kvinder er i live fem år efter, at de har fået konstateret brystkræft. Chancen for at overleve sygdommen i Danmark er heldigvis steget støt gennem de seneste 30 år, men desværre er der årligt ca. 1.100 kvinder, som dør af brystkræft. Derfor er der stadigvæk meget at kæmpe for.
Aalborg sætter fokus på brystkræft ved at lave:
Markedstelt på Nytorv, med masser af boder og underholdning af Det flyvende Kuffertcirkus og Butterfly Fitness Aalborg
Boderne sælger smykkekunst, brugskunst, smukke håndbundne buketter, hjemmelavede cupcakes.
Der kan købes Støt Brysterne produkter og lodder i et kæmpe Amerikansk Lotteri med masser af gode præmier.
Lyserød Lørdag Boder i Friis og Centertorvet i Aalborg Storcenter, hvor der også er Amerikansk Lotteri.
Besøg Citytårnet i hjertet af Aalborg, hvor der er mageløs 360 graders udsigt over Limfjorden, havnefronten og byens tage. Guide Birgit Kirke vil på toppen fortælle om bygningen og udsigten.
Sjov for Alvor i Leo’s Legeland. Ud over de sædvanlige forlystelser i legelandet, vil der være ansigtsmaling og et stort Amerikansk lotteri med fine børnepræmie
Brunch på Café Peace med lyserøde bobler i en café, der er pyntet i lyserødt. Sommelier Thomas Lysgaard, vil underholde med sjove fakta om vin og kvinder.
Thomas Lysgaard
Efterfølgende modeshow i kostvejleder Henriette Søvinds lokaler Østeraagade 6. Henriette Søvinds lokaler i Østerågade (3 min. gang fra Peace.) Henriette har en kostvejleder skole, hvor hun står klar – både før og efter – til jer der gerne vil have en vægt- og kropsanalyse. Det er ret fedt – selvom min egen fedtprocent er til den gode side.
Butik Bjerring fra Hasseris Bymidte viser efterårets nye lækre varer frem til byens sødeste modeshow – synes vi selv.
Henriette Søvinds lokaler i Østerågade (3 min. gang fra Peace.) Henriette har en kostvejleder skole, hvor hun står klar – både før og efter – til jer der gerne vil have en vægt- og kropsanalyse. Det er ret fedt – selvom min egen fedtprocent er til den gode side.
Butik Bjerring fra Hasseris Bymidte viser efterårets nye lækre varer frem til byens sødeste modeshow – synes vi selv.
Alt foregår i tidsrummet fra kl. 11 til 16. Aalborg Lokalforening håber, at mange virksomheder har lyst til at være med til eventen.
– Man kan sagtens nå at være med. Vi er meget taknemmelige over det engagement, vi allerede har mødt fra forretninger, foreninger, handelsstandsforeninger og virksomheder her i kommunen, som støtter op om Lyserød Lørdag. Og så håber vi, at borgerne gør det samme – nemlig møder op, og deltager i begivenhederne og ikke mindst, at man har lyst til at støtte sagen, siger Jytte Olesen.
 
Lyserød Lørdag er kommet for at blive
Lyserød Lørdag er en af aktiviteterne under Kræftens Bekæmpelses Støt Brysterne kampagne, der finder sted i oktober måned. Siden 2008 har Lyserød Lørdag fungeret som en lokal aktivitet, der oplyser om og indsamler penge til brystkræftsagen. Det handler om at få engageret det lokale erhvervsliv eller lave forskellige arrangementer – alt sammen pakket ind i lyserødt.
I 2015 blev der afholdt Lyserød Lørdag i 160 byer – og indsamlet 4,4 mio. kr. gennem de frivilliges og virksomhedernes indsats. De indsamlede midler går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med brystkræft inden for forskning, forebyggelse og hjælp og støtte til patienter og pårørende.

Del |

Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder