SmartSystem

Aalborg Bibliotekerne indfører Intelligent Materiale Styring, ”IMS” – en af verdens mest effektive materialestyringsløsninger.

IMS betyder, at borgerne i Aalborg får et endnu bedre bibliotekstilbud, fordi IMS holder styr på, hvor materialerne (bøger, spil, lydbøger osv.) befinder sig, og hvor der er mest brug for dem.

Biblioteksgæsterne vil opleve et større udvalg og mere fornyelse blandt materialer-ne, fordi disse flyder hurtigt og effektivt mellem de forskellige biblioteker. Intelligent styring af materialer vedrører både lager- og logistikføringen, og det er en automa-tisering, der betyder en hurtigere behandling af reserverede materialer. Det betyder således, at lånerne får den bog eller det spil, de har reserveret eller bestilt endnu hurtigere. IMS’en vil også spare en masse papir, fordi bestillingslisterne nu ikke længere skrives ud på papir, men kan ses på en smartphone.

– Det er især ønsket om en forbedret service over for lånerne, der får os til at im-plementere den nye løsning. Lånerne får vha. systemet både et mere overskueligt overblik, men også en bedre udnyttelse af vores materialer. Ved indførelse af IMS er det muligt, at holde alle biblioteksmaterialer ”flydende”, så de kan dirigeres til det bibliotek, der har mest brug for nye materialer. Men det betyder også, at arbejds-gangene bliver yderligere rationaliseret, udtaler bibliotekschef Bodil Have.

Find reserveringer på en ny måde – kig efter nummeret på reserveringshylden

Endnu en fordel ved IMS er mindre papirforbrug, fx ved at fjerne noter i reservere-de materialer. Dette betyder konkret, at information om afhentning af reserverede materialer – som stadig sendes via sms, e-mail eller postkort – ikke henviser til et reserveringsnummer på en note i en bog, men simpelthen henviser til nummeret på den reserveringshylde, hvor materialet står.

Den nordjyske virksomhed Lyngsoe Systems har leveret systemet, som implemen-teres på Aalborg Bibliotekerne. Biblioteket er det 3. bibliotek i landet, der får syste-met, som er udviklet af Lyngsø sammen med Aarhus og Københavns Biblioteker i et tæt samarbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

TEST DIG SELV: Er du hardcore Aalborgenser?

Vi kender alle indfødsretsprøven for at få dansk statsborgerskab. Men har du…

Når fitness er mere end muskler, tights og selfies.

De er få, men de findes: Centre der ikke er strømlinede, skiveskårede…

Guide til hvordan du overlever et møde med en ulv

Ulve er på færde i Nordjylland – stor aktivitet den seneste måned…

TEST DIG SELV: Hvor godt kender du Jomfru Ane Gade?

New York har Frihedsgudinden. Paris har Eiffeltårnet. Men Aalborg har Gaden. Eller…