Festivals

De kreative ildsjæle i Aalborg får nu styrket muligheden for at realisere deres projekter under Aalborg Festivals i august. Spar Nord Fonden donerer 250.000 kroner til at aktivere unge lokale kulturiværksættere.

Når Aalborg Festivals igennem hele august skaber fest i Aalborg, bliver det blandt andet med fokus på, at det skal være mulighedernes måned. Det fokus har lige fået økonomisk medvind med 250.000 kroner fra Spar Nord Fonden, som bliver matchet af et tilsvarende beløb fra Aalborg Kommune. Penge, der dedikeres til at involvere kulturiværksættere, de mange studerende indenfor kreative fag og andre unge med gode idéer.
– Vi donerer hvert år en stor del af vores støttemillioner til kulturelle initiativer – både de folkelige og de mere elitære. Vi vil også gerne bakke op om det kulturelle vækstlag, så derfor er vi glade for dette initiativ fra Aalborg Festivals. Spar Nord Fondens vision er at være med til at styrke den menneskelige og økonomiske udvikling i vores virkeområde, og her er kulturen en rigtig vigtig drivkraft, fortæller Steffen Nørgaard, direktør i Spar Nord Fonden.
Støtte til vækstlaget
Aalborg Festivals vil gerne i 2015 gøre mere for at skabe nye kulturplatforme og aktiviteter via nogle af de mange frivillige ildsjæle og talenter, der både kan og vil bidrage til Aalborg Festivals udvikling, men som ikke selv har en scene eller et økonomisk set-up. Det er blandt andet det Spar Nord Fondens midler skal bruges til at støtte:
– Jeg er rigtigt glad for at Spar Nord Fonden nu går ind og bakker op om Aalborg Festivals – Det vil skabe kulturel vækst og øge mangfoldigheden af kulturelle tilbud. Vi har en kreativ sektor i denne del af landet, som er i vækst, og vi har et mål om at de unge kulturiværksættere her i byen får flere ja´er end nej´er, når de søger opbakning til deres idéer, siger Mads Duedahl, rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.
Mange konkrete idéer
Aalborg Festivals vil udvikle nye kulturtilbud af nye aktører for nye målgrupper – blandt andet med inddragelse af de mange unge danske og udenlandske studerende i byen fra AAU og UCN.  Helt konkret arbejdes der på at skabe et festivalelement baseret på samarbejde mellem Det Jyske Musikkonservatorium og afdelinger på AAU – Arkitektur & Design og Art & Technology.  Idéen vil allerede i 2015 resultere i koncertarrangementer i uge 35, som man håber på at kunne afvikle i Create-bygningen. Derudover har der været mange henvendelser til styregruppen hos Aalborg Festivals:
– De unge aktører, som vi har været i kontakt med, udspringer af en række lokale og unikke miljøer af kreative ildsjæle. De er first-movers på hver deres felt og arbejder i krydsfeltet mellem teater, billedkunst, performance-art og teknologi-udvikling, og de eksperimenterer med nye arenaer og sociale konstruktioner. Vi har mange kulturelle ildsjæle i byen, og vi har mange unge der flytter til byen. De unge er i mange tilfælde bedre til at ramme tidsånden end vi ældre, så derfor er det dejligt, at vi nu har fået denne pulje penge til at involvere de mange unge, der har noget på hjerte, fortæller Lis Rom Andersen, kulturchef i Aalborg Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

TEST DIG SELV: Er du hardcore Aalborgenser?

Vi kender alle indfødsretsprøven for at få dansk statsborgerskab. Men har du…

Når fitness er mere end muskler, tights og selfies.

De er få, men de findes: Centre der ikke er strømlinede, skiveskårede…

Guide til hvordan du overlever et møde med en ulv

Ulve er på færde i Nordjylland – stor aktivitet den seneste måned…

TEST DIG SELV: Hvor godt kender du Jomfru Ane Gade?

New York har Frihedsgudinden. Paris har Eiffeltårnet. Men Aalborg har Gaden. Eller…