”Det grænseoverskridende var pludselig væk”

1 juni, 2015 | 13:00

Børnelungefonden

Lørdag 30. maj 2015 stod projektleder fra it-virksomheden KMD i Aalborg, Morten Lindequist Køhler, klar til at samle penge ind til BørneLungeFonden ved at svømme 400 m, cykle 18 km og løbe 4 km i motions-triatlonet “KMD 4:18:4” i området omkring Aalborg Vestby. Desværre måtte han vinke farvel til den mest grænseoverskridende udfordring.

– Jeg er en relativt garvet løber, men ikke specielt hurtig på en cykel, og indtil for 3 måneder siden uden nogen erfaring hvad svømningen angår. Derfor er det turen i vandet, der har kostet mig mest tid og energi i forberedelserne, og jeg var nået til et punkt, hvor jeg følte, at jeg om ikke andet ville overleve, og måske være næst langsomst fremfor langsomst op af vandet, siger Morten Lindequist Køhler.

Spændingen ved svømmeturen steg yderligere, da Morten Lindequist Køhler en uge før fik at vide, at vandtemperaturen var så lav, at våddragt ville være påbudt. Men han fik lejet sig en dragt, og efter en afprøvning i Store Økssø var han igen relativt fortrøstningsfuld.

– Vejrtrækning bliver et problem i så koldt vand, fordi kroppen går i forsvarsposition og absolut ikke mener, det er smart at undvære ilt ret længe ad gangen mens man crawler. Men med brystsvømning som plan B skulle det nok gå, fortæller han.

Desværre ville vejrguderne det anderledes, og dagen før løbet fik Morten Lindequist Køhler så den nedslående besked om, at svømmedelen var helt aflyst, da man af sikkerhedshensyn ikke sender deltagere i vandet, når det er under 13 grader – våddragt eller ej. Dermed var der kun lagt op til 2/3 af oplevelsen.

– For mit vedkommende var en stor del af det grænseoverskridende pludselig væk. Men skiftet mellem løbe- og cykeludstyr havde jeg ikke rigtig fået prøvet af, så den udfordring var der jo stadig. Derfor gik adrenalinen alligevel i gang, da jeg mødtes med kollegerne, og vi var alle glade for at kunne bidrage til et godt formål med cykelpedaler og løbesko, siger han.

Ved at deltage bidrog Morten Lindequist Køhler og hans kollegaer nemlig til, at deres arbejdsplads, it-virksomheden KMD, støtter familier med lungesyge børn. Virksomheden donerer 5 kr. for hver km medarbejdere svømmer, cykler og løber ved KMD 4:18:4 og KMD IRONMAN stævnerne rundt om i landet til BørneLungeFonden.

– Min ældste søn, der som lille led af astmatisk bronkitis, var med mig til Børneløbet i Aalborg for 14 dage siden, hvor vi sammen løb intet mindre end 8 kilometer som god træning for mig inden 4:18:4. En bedrift, jeg aldrig selv havde klaret som 7-årig, og et sikkert tegn på, at han i dag har fine lunger trods de tidlige kvaler, fortæller han.

Morten Lindequist Køhlers målsætning var at ramme en time alt i alt. Da han kom i mål viste uret 1:01, hvilket vil sige, at han havde været for langsom.

– Jeg nåede ikke helt mit mål, men alligevel er jeg fuldt tilfreds. Forklaringen på dét paradoks er, at jeg undervejs cyklede en kilometer for langt, da jeg skulle have afsluttet efter 6. omgang på cykelruten men røg ud på en mindre omvej. Jeg tør slet ikke tænke på, hvilke omveje jeg kunne have taget, hvis jeg først havde været i det kolde vand, og var kommet små-omtumlet op til start på cykelturen, siger Morten Lindequist Køhler med et smil.

Men han har fået smag for udfordringen.

– Bagefter var det en fed fornemmelse med gensidigt kollega-rygklapperi, før det gik hjem til familien. Og jeg er ikke i tvivl. Dels skal jeg med til samme stævne næste år og dels vil jeg allerede inden da have afprøvet endnu et motionstriatlon, så jeg kan få overvundet min skræk for svømningen – måske ved et af årets senere KMD 4:18:4 stævner, afslutter han.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder