Venstres Karsten Lauritzen løber med kvinderne

19 maj, 2015 | 10:45

FeminaLøb

Når startskuddet lyder søndag d. 31. maj til Femina Kvindeløb i Aalborg, er Venstres Karsten Lauritzen blandt dem, der stiller til start. Som flittig motionist og løbeentusiast er Lauritzen inviteret med som gæsteløber i årets løb og er samtidig den eneste mand, som deltager.

Femina inviterer igen i år de nordjyske kvinder til Feminas Kvindeløb, der kommer til Aalborg 31. maj. Årets løb adskiller sig dog fra sidste år. Der er nemlig en mandlig løber med på ruten. Som den eneste mand er Venstres nordjyske folketingsmedlem Karsten Lauritzen inviteret med til løbefesten i Aalborg. Og Venstre-manden er selv en flittig motionist.

”Det giver overskud i en presset hverdag at snøre skoene og tage en løbetur. For mig er en løbetur et frirum, hvor telefonen ikke ringer, og hvor der ikke skal svares på mails. Det kan nogle gange være en overvindelse, især hvis det er koldt og regner, men man oplever altid bagefter, at man har meget mere energi,” siger Karsten Lauritzen, der til kvindeløbet er med 10 km ruten.

Lauritzen er ikke den eneste politiske deltager i årets løb. Han får følgeskab af borgmesterkandidat for Venstre i Aalborg, Tina French Nielsen, og sammen med løbets andre deltagere skal de prøve at tilbagelægge en af løbets tre forskellige ruter på hhv. 5 km gang, 5 km løb og 10 km løb.

Sidste år dukkede over 3000 glade kvindelige løbeentusiaster op, og Femina håber på ligeså stor opbakning til løbet fra aalborgenserne i år, hvor ruten som noget nyt bliver afholdt i Mølleparken.

”Sidste år havde vi en god dag med et dejligt løb og mange glade deltagere. Og det regner vi bestemt med at gentage i år. Mange kvinder værdsætter det sociale aspekt ved at motionere, og med Femina Kvindeløb håber vi at motivere kvinder i hele landet til at hjælpe hinanden med at komme afsted og få motion integreret i hverdagen. Det er det, Femina Kvindeløb handler om for os – at motionere og have det sjovt sammen,” siger Feminas chefredaktør Camilla Kjems.

Igen i år er kvindeløbet i samarbejde med Scleroseforeningen, og hvis man indsamler mindst 300 kr. til kampen mod sclerose, får man sit startnummer til gengæld.

Femina afholder i år kvindeløbet i hele syv steder. Femina Kvindeløb blev skudt i gang søndag den 17. maj i København, hvor den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager deltog som gæsteløber. Efter løbene i København går turen videre rundt i landet – nemlig til Slagelse, Faaborg, Herning, Haderslev, Herning, Aalborg og Aarhus. Det er 16. gang, at løbet afholdes.

Køb din billet på dagen eller her

Tid og sted

  • Adresse: Mølleparken, Mølleparkvej 67, 9000 Aalborg
  • Kl. 9.30 Pladsen åbner
  • Kl. 10.05 Femina og Karsten Lauritzen byder velkommen
  • Kl. 10.40 Fælles opvarmning
  • Kl. 11.00 Femina kvindeløb skydes i gang

Om Femina Kvindeløb Aalborg

  • Dato: Søndag den 31. maj 2015
  • Sted: Mølleparken, Mølleparkvej 67, 9000 Aalborg
  • Løbeklub: Aalborg Triatlon Klub
  • Ruter: 5 km gang, 5 km løb og 10 km løb
  • Opvarmning: Trænere fra fitness.dk

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder