Modsætninger mødes til Bike & Run Stafetten i Aalborg

4 april, 2015 | 11:11

Bike and Run Srafetten i Valbyparken

Bike & Run Stafetten er det eneste motionsløb i Danmark, der kombinerer løb og cykling i én stafet. Samtidig er det et løb, hvor arbejdspladsen kan samle hold af 5 personer, som består af både nybegyndere og af mere erfarne motionsløbere og cykelfolk. Bagefter kan de alle blære sig med, at de har tilbagelagt en maratondistance, når kilometerne lægges sammen for hele holdet.

 

Den 9. juni 2015 er Aalborg Firmasport igen vært for Bike & Run Stafetten, som sidste år tiltrak 230 deltagere i Aalborg.

Bike & Run Stafetten er et landsdækkende løb, der foregår 15 forskellige steder i Danmark – også i Aalborg, hvor løbsstarten er den 9. juni 2015 kl. 18.00.

Til Bike & Run Stafetten stiller man op i hold á 5 personer, som på skift enten løber 5 kilometer – det skal de tre fra holdet – eller cykler 13,6 kilometer.

Evalueringerne af de tidligere løb har vist, at Bike & Run Stafetten tiltrækker mange deltagere, som ikke dyrker motion til dagligt. Faktisk er hver fjerde deltager ikke vant til at trække i træningstøjet. Især på cyklerne kan man se, at modsætningerne mødes.

“Vi ser både deltagere på mormorcykler med blomster på cykelkurven og på racercykler, hvor al udstyret er i orden. Det er en charme ligesom det sociale omkring stafetholdene, hvor man naturligt venter og hepper på hinanden i målområdet,” siger Steen Sulstad Pedersen, løbsansvarlig i Dansk Firmaidrætsforbund.

 

Hygge midt i det seriøse

En af dem, der flere gange har deltaget med blomster på cykelkurven, er Lone Østrand.

“Jeg synes, det er en rigtig dejlig måde at være sammen med kollegerne på, og vi hepper jo på hinanden og siger “godt klaret”. Og dem på racercyklerne må gerne overhale mig, for så cykler jeg da nok også lidt stærkere, uden at jeg ved af det,” siger Lone Østrand, som har deltaget med DFDS i København.

Søren Thillemann Treager deltager i Bike & Run Stafetten på sin racercykel. Det er en del af hans optakt til f.eks. triatlon og ironman, som han også plejer at se frem til hvert år.

“Det er dejligt at få noget hygge midt i al den seriøse træning. Det er fedt, at alle kan deltage på hver deres niveau, og at man ikke behøver være slim-fit for at deltage. Det sociale aspekt skinner igennem, f.eks. fordi der er lodtrækning om nogle af præmierne,” siger Søren Thillemann Treager, der deltager med sine kolleger fra Brandvæsenets Idrætsforening i København.

Sidste år deltog 4230 i Bike & Run Stafetten på landsplan.

Den lokale arrangør, Aalborg Firmasport, har lagt ruterne, som går igennem Nørresundby Idrætscenter, kridtgraven og militærområdet. Tilmelding og mere info på bikeandrun.nu

 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder