GENERATOR

7 januar, 2015 | 12:22

496235d2-5936-4250-848e-bb63a562915e
GENERATOR – Et modigt sammenstød mellem Morten Modin og Poul Bækhøj
17. januar – 22. februar 2015
Fernisering d. 17. januar kl. 13
Kunsthal NORD har den store fornøjelse at kunne præsentere udstillingen GENERATOR – et usædvanligt kunstnerclash mellem to vidt forskellige generationer og kunstsyn.
Til årets første udstilling har vi inviteret nordjyske Poul Bækhøj (f. 1942) og den fyrre år yngre københavner Morten Modin (f. 1981) til at udfordre hinandens positioner og sammen skabe en række eksperimenterende og stedspecifikke værker til Kunsthal NORD.
Udstillingen kan umiddelbart opfattes som et klassisk modsætningsforhold mellem to forskellige skulpturelle udtryk og særdeles fasttømrede kunstpraksisser. Kun umiddelbart for de to kunstnere vil samtidigt give plads til at citere, kommentere og synliggøre sider af hinandens praksis og dermed lade de enkelte værkers autonomi og egenrådighed både blive opbygget og brudt.
Inspireret af den politiske teoretiker Chantal Mouffes begreb ’friendly enemies’ vil Morten Modin og Poul Bækhøj udfordre traditionelle dialogudstillinger og mentalt, og måske ligefrem fysisk, træde hinanden over tæerne, mens de bevarer deres egen kunstneriske integritet.
I et sådant venligt og respektfuldt ’fjendskab’ kan kunstnernes forskellige værkpraksisser måske udvikle sig til nye identiteter. Og måske der vil opstå nye symbiotiske tilstande, som kan skabe forstærkende synergi værkerne imellem og vise nye veje for kunstnere at arbejde sammen på.
Siden begyndelsen af december har Modin og Bækhøj arbejdet med og mod hinanden på Construction College i Aalborg. Midt mellem murerlærlinge og pæne murede facader har de bevæget sig installatorisk, skulpturelt og materialebevidst ind på hinandens banehalvdele for sammen at producere store gipsskulpturer, der undervejs er blevet suppleret med forskellige materialer som f.eks, flamingo, sækkelærred, ler og pigmenter.
Og netop nu arbejder de videre i kunsthal NORD’s unikke lokaler for sammen med os at installere den kontekstrelaterede udstilling, der også vil rumme en række af kunstnernes nye, egne værker.
Artist Talk: Tirsdag d. 13. januar kl. 17:00 holder Morten Modin og Poul Bækhøj pause midt i installeringen af deres udstilling og fortæller om samarbejdet og tankerne bag GENERATOR. Arrangementet er gratis.
Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond og Spar Nord Fonden.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder