DR_logo_new2
Julen er hjerternes fest, men også fjernsynets. For juleugen er én af de uger på året, hvor der bliver set mest tv, og i mange tilfælde foregår det sammen med andre. DR Medieforskning har benyttet anledningen til at kigge nærmere på, hvilke kanaler vi ser sammen med andre, og hvilke vi især ser alene. Resultatet er, at DR1 er den kanal, vi oftest ser i selskab med andre.
”DR1 er – med undtagelse af børnekanalerne – den kanal, der har den højeste andel af fællessening. I knap halvdelen – eller 47 procent – af den tid, danskerne bruger på DR1, ser de fjernsyn i selskab med andre,” forklarer medieforsker Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning.
DR1 er generelt også den kanal, som flest danskere over tre år har set i løbet af en uge i 2014. I gennemsnit er 76 procent forbi DRs hovedkanal hver uge.
DR1 har haft flest samlende programmer
Samtidig viser en status, som DR Medieforskning har lavet, at næsten tre ud af fem programmer, der i 2014 har kunnet samle mindst en million seere, har været vist på DR1.
”Det er tredje år i træk, at DR1 er den kanal, som har flest ”millionær-programmer” med syvcifrede seertal. Ved udgangen af uge 51 har DR1 haft 94 programmer med over en million seere i år, mens TV 2 har haft 61,” forklarer Henrik Gregor Knudsen.
Det er primært drama, sport, underholdning og i enkelte tilfælde TV-Avisen og ’Vores Vejr’, som kan samle over en million seere, viser DR Medieforsknings status.
”Samlet set bliver 2014 nu det år i 10 år, hvor der har været færrest programmer med mindst en million seere. Det er et udtryk for, at vores tv-sening er faldet og spredt ud over flere kanaler. Man kan med andre ord sige, at det er blevet sværere at samle en million seere,” siger Henrik Gregor Knudsen.
Ambitionen er at samle
Kanalchefen for DR1, Pil Gundelach Brandstrup, glæder sig over, at DR1 er den kanal, som flest er fælles om at se.
”Hele vores ambition med DR1 er, at kanalen skal være samlingspunktet for den danske befolkning, og at DR1 med sit brede programudbud med blandt andet de vigtigste nyheder, dagsordensættende journalistiske formater og stor dansk dramatik, skal give folk fælles oplevelser og begivenheder. Det er godt at få bekræftet, at det rent faktisk er sådan, og det vil fortsat være vores ambition i 2015,” siger hun.
Billede: dr.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

TEST DIG SELV: Er du hardcore Aalborgenser?

Vi kender alle indfødsretsprøven for at få dansk statsborgerskab. Men har du…

Når fitness er mere end muskler, tights og selfies.

De er få, men de findes: Centre der ikke er strømlinede, skiveskårede…

Guide til hvordan du overlever et møde med en ulv

Ulve er på færde i Nordjylland – stor aktivitet den seneste måned…

TEST DIG SELV: Hvor godt kender du Jomfru Ane Gade?

New York har Frihedsgudinden. Paris har Eiffeltårnet. Men Aalborg har Gaden. Eller…