image001-12
Det er nu kommet frem, at Enhedslisten, SF, Radikale og Socialdemokraterne, som en del af Finansloven har lavet en aftale om, at Aalborg Letbane tilføres 830 mio. Kr. Projektet bliver dermed en realitet og Aalborg får en letbane fra Mølholm i vest til det nye Universitetssygehus i øst.
– Jeg er enormt glad for, at det er lykkes at få Aalborg Letbane igennem Finansloven. Der skal lyde en meget stor tak til partierne bag finansloven. Statens bidrag vil uden tvivl få vidtrækkende og skelsættende betydning for Aalborg og vil være med til at fremtidssikre vores by. Vi får sat byudvikling på den store klinge og vi får sat en effektiv og lækker kollektiv trafik højt på dagsordenen, siger en meget glad borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.
Grønnere profil og mange investeringer
Aalborg Letbane får en markant stor betydning for Aalborgs fortsatte bestræbelser på at sikre en endnu grønnere profil. Herudover vil antallet at passagerer i den kollektive trafik stige markant, og mange bilkøer vil blive afløst af en effektiv kollektiv trafik og en grønnere og mere miljørigtig by.
Aalborg Letbane vil også komme til at tiltrække mange investeringer udefra. Erfaringer fra eksempelvis Bergen viser, at deres letbane har givet investeringer 13 gange igen i form af afledte investeringer i fx boliger og virksomheder. Aalborg Letbane vil også komme til at sætte endnu mere gang i byudviklingen i Aalborg.
Stort mod og handlekraft
– Der skal også lyde en meget stor tak til Aalborg Byråd, Region Nordjylland og Nordjyllands Trafikselskab for samarbejdet og viljen til at fremme Aalborg Letbane. Der er virkelig blevet udvist stort mod og handlekraft her i det nordjyske. En handlekraft, der har resulteret i, at der blot to måneder efter, at vi i byrådet besluttede, at vi ønskede en Letbane i Aalborg, er afsat penge på Finansloven. Det vidner om et flot lokalt samarbejde, som alle partier og myndigheder, der har bakket op om, har en meget stor ære af, fortæller Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter,
– Jeg glæder mig nu rigtig meget til arbejdet med at få realiseret Aalborg Letbane. Det bliver et fantastisk projekt, som vil komme hele Nordjylland til gode.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Guide til kælkebakker i Aalborg: De syv bedste og mest interessante

Tema: Nordjylland dækket i sne I disse dage er Nordjylland dækket i…

Voldsomt snevejr i Nordjylland – fortæl os om din oplevelse med snestormen

Snestorm i Nordjylland – hele regionen er hårdt ramt Det er nok…

Mette Bugge: “Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør”

Karneval i Aalborg fylder rundt Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af…

Har du undret dig over hvorfor du ikke må bruge de nedgravede containere i Fyensgade? Læs om hvorfor her

Rundt omkring i Aalborg er det ikke er særsyn efterhånden, at se…

Er du glad for en hotdog? Her kan du få den længste af slagsen

Hvis du er som de fleste Nordjyder, så elsker du sikkert en…

Nordjylland er dækket i sne – aktiviteter for hele familien

Weekend = afslapning for hele familien Nu hvor Nordjylland er dækket i…

Jacob Risgaards investeringer bærer frugt: Sådan vil han investere pengene

Risgaards holding  selskab viser største overskud nogensinde. Efter skat er trukket fra har han tjent 122…

Oversigt over smitten i Aalborg: Sådan går det

I modsætning til smitten på landsplan, så har de daglige smittetal for…

Dyre kvadratmeterpriser: Nørresundby er blevet populært

Flere og flere boligsøgende er begyndt at få øjnene op for hvilke…