image001-10
Næste uge står regionen, de praktiserende læger og lægernes kvalitetsenhed skulder ved skulder på fagmessen Lægedage. Her skal de gøre praktiserende læger interesserede i at etablere sig i Nordjylland.
Den ugelange fagmesse Lægedage i Bellacentret i København er stedet, hvor de praktiserende læger en gang årligt mødes på kryds og tværs. Det gør Lægedage til et oplagt sted at gøre lægerne opmærksom på fordelene ved at etablere sig som praktiserende læge i Nordjylland. I år har Region Nordjylland, Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i Nordjylland og Nord-KAP, Kvalitetsenheden for Almen Praksis, derfor en fælles stand ved fagmessen.
– Vi tager til messen med det fælles mål at fortælle om mulighederne for at blive praktiserende læge i Nordjylland. Gennem den fælles stand og det fælles materiale vil vi vise, at her i Nordjylland kan vi godt finde ud af at samarbejde om at rekruttere praktiserende læger til landsdelen, siger Henrik Sprøgel, afdelingschef for Primær Sundhed i Region Nordjylland.
Og der er rig mulighed for at drive lægepraksis i Region Nordjylland. I stort set samtlige 11 nordjyske kommuner er der ledige ydernumre. Og når PLO-Nordjylland er med på standen, så er det i håbet om at få kolleger til at byde ind på disse ydernumre.
– Her i Nordjylland vil vi så gerne have flere almen medicinere at dele vores herligheder med. Så vores tilstedeværelse på standen kan betragtes som en åben invitation til, at vi sammen med interesserede kan undersøge de forskellige muligheder nærmere, siger Ole Sørensen, sekretariatschef ved PLO-Nordjylland.
Magasin beskriver herligheder
Herlighederne ved almen praksis i Nordjylland er blevet beskrevet i det fælles profilmagasin, Nordjysk Praksis, som vil blive uddelt til lægerne på fagmessen. Dorte Baden, sekretariatsleder i Nord-KAP, Kvalitetsenheden for Almen Praksis, håber, at magasinet vil give lægerne et lunt indtryk af en landsdel i bevægelse.
– Der er masser af praksisudvikling, der er tæt samarbejde omkring uddannelses- og forskningsmiljøet inden for almen medicin, der er netværk og engagement og gode kollegaer, som hjælper, når der er behov.
På den fælles stand vil der ugen igennem være folk fra alle tre parter, som vil fortælle om de mange muligheder for at etablere sig i Nordjylland.
– Senest er der åbnet for nye muligheder for praksisdrift med den seneste overenskomst og nye regler i Sundhedsloven. Det er nu muligt at drive praksis på op til seks ydernumre. Vi er her i regionen også interesserede i at udnytte mulighederne for at drive satellitpraksis eller ydernummer på licens, hvor det er relevant. Region Nordjylland ønsker at samarbejde med praktiserende læger, som er interesserede i at praktisere i Nordjylland inden for disse nye rammer, og vi er åbne for at drøfte flere forskellige løsningsmodeller, siger Henrik Sprøgel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Guide til kælkebakker i Aalborg: De syv bedste og mest interessante

Tema: Nordjylland dækket i sne I disse dage er Nordjylland dækket i…

Voldsomt snevejr i Nordjylland – fortæl os om din oplevelse med snestormen

Snestorm i Nordjylland – hele regionen er hårdt ramt Det er nok…

Mette Bugge: “Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør”

Karneval i Aalborg fylder rundt Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af…

Har du undret dig over hvorfor du ikke må bruge de nedgravede containere i Fyensgade? Læs om hvorfor her

Rundt omkring i Aalborg er det ikke er særsyn efterhånden, at se…

Er du glad for en hotdog? Her kan du få den længste af slagsen

Hvis du er som de fleste Nordjyder, så elsker du sikkert en…

Nordjylland er dækket i sne – aktiviteter for hele familien

Weekend = afslapning for hele familien Nu hvor Nordjylland er dækket i…

Jacob Risgaards investeringer bærer frugt: Sådan vil han investere pengene

Risgaards holding  selskab viser største overskud nogensinde. Efter skat er trukket fra har han tjent 122…

Oversigt over smitten i Aalborg: Sådan går det

I modsætning til smitten på landsplan, så har de daglige smittetal for…

Dyre kvadratmeterpriser: Nørresundby er blevet populært

Flere og flere boligsøgende er begyndt at få øjnene op for hvilke…