Danmark mere eksportorienteret end nordiske naboer

5 november, 2014 | 14:32

1385214_28687990
De danske virksomheder har godt fat i de udenlandske markeder. Faktisk bedre end virksomhederne hos vores nordiske naboer. Det viser nye tal, som Danmarks Statistik har lavet for Erhvervsstyrelsen og Nordisk Ministerråd.
Danmark indtager en førsteplads blandt de fire største nordiske økonomier, når det kommer til, hvor stor en andel af BNP eksporten udgør. I Danmark udgør eksporten 33,7 procent, mens den udgør 32,9 procent i Sverige, 31,9 procent i Norge og 29,2 procent i Finland. Det viser tal, som Danmarks Statistik har lavet for Erhvervsstyrelsen og Nordisk Ministerråd.
En del af æren for denne førsteplads kan tilskrives de små og mellemstore virksomheder, som i perioden 2008-2011 har øget eksporten med 11 procent og dermed står for 48 procent af Danmarks samlede eksport til det globale marked. Det er en markant højere andel end i både Sverige og Finland, hvor de senest tilgængelige tal viser, at SMV’erne kun står for henholdsvis 31 procent og 23 procent af den samlede eksport. I Norge står SMV’erne for 43 procent af den samlede eksport.
Anders Hoffmann, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen:
Vi har god grund til at være stolte af vores små og mellemstore virksomheder. De har været med til at sikre, at eksporten igen er på niveau med før finanskrisen, og at vi derfor ikke har tabt terræn på det internationale marked.
Jeg er overbevist om, at de små og mellemstore virksomheder også fremover kommer til at spille en vigtig rolle for Danmarks placering på det voksende globale marked. Jeg ser derfor frem til, at vi under Danmarks Vækst- og Iværksætteruge sætter fokus på virksomheder og deres eksportmuligheder.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder