lidt_bredere_forside
Åbning ved kunsthistoriker Maria Stensgaard Poulsen, som vil føre gæsterne ind i værkerne på udstillingen kl 12.30
Nu på lørdag åbner galleri KIRK op for en stor udstilling med en stribe af flere af Danmarks p.t. meget afgørende kunstnere, som alle har arbejdet ud fra temaet ”Free falling”.Værkerne har her fokus på , når vi flyver/svæver/falder frit igennem luften, og ikke ved hvor vi lander.
Er dette blot en befriende følelse, hvor alle muligheder åbner sig, og vi har friheden til, at gøre det vi vil – eller ligger der også et skræmmende element heri? Er vi da frie som fuglen eller bange for forandringen?
Eller som Frodo Mikkelsen udtrykker det:
”Værkerne handler om at gå mod strømmen, at være sin egen herre og at ride mod nye horisonter….Alene, at være ligeglad hvad andre tænker…..The lonely cowboy….Det er free falling for mig… ”
KUNSTNERNE
Kunstnerne på udstillingen har alle de sidste år gjort sig bemærket på scenen for ung dansk samtidskunst, hvor bl.a. den akademiuddannede Mads Thomsen er værd at bemærke sig med hans meget store linoleumstryk og installationer.
Han tager på unik vis dette gamle medie op i en ny nutidig kontekst, hvormed han opnåede stor opmærksomhed umiddelbart efter hans af gang fra Det Kgl. danske Kunstakademi i 2011 med en soloudstilling på Kunstforeningen Gammelstrand og siden på Vejle Museum.
Ham vil vi se meget til i fremtiden.
Mads Thomsen
billede. 1
Krumt rum, linoleumssnit, 250 cm x 150 cm
Frodo Mikkelsen
billede 2.
Tjen penge mens de andre sover, Akryl på lærred, 100×100 cm
Frodo Mikkelsen (f. 1974) har de sidste årti været en af de fremtrædende kunstnere indenfor ung dansk samtidskunst. Han debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling 2001 (Den Frie), har netop haft en udstilling på Skive kunstmuseum og er i dag repræsenteret bl.a. på Metropolitan Museum Of Art, New York og ARoS.
Jonas Pihl
billede3
Museum of the entire universe, Akryl på lærred
Jonas Pihl (f. 1978) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi v/ Jesper Christiansen og bor og arbejder til dagligt i København. Jonas Pihl udtrykker sig i malerier, collager, assemblager, skulpturer, lyd og installationer med begreberne tid og rum som omdrejningspunkt.
I foråret lavede han samtidig et stort gavlmaleri i samarbejde med galleriet, som i dag kan opleves i Danmarksgade, Aalborg.
Per Adolfsen
billede 4
Camilla on Bed, Olie på lærred, 190×230 cm
Med en stærk ekspressiv streg har Per Adolfsen de sidste år udviklet sig til en afgørende kunstner på den internationale kunstscene.
I oliemaleriet udtrykker han sig nu i meget sensitive og på samme tid meget nøgne værker.
Han har de sidste år haft stor udstillingsvirksomhed i udlandet, h vor han bl.a. arbejder sammen med flere store internationale gallerier – bl.a. Alexander Och Galleries, der har afdelinger i henholdsvis Berlin og Beijing.
Per Adolfsen er født i 1964 i Odense og er autodiakt kunstner.
Jacob Dahlstrup
billede 5
Siesta, Grafit på papir, 48 x 36 cm
Jacob Dahlstrup (f.1985) og er i dag repræsenteret af Munch Gallery of New York samt Galleri Poulsen i København og fædiggjorde sin bachelor i Fine Arts ved Glasgow School of Art i 2010.
Hans værker er inspireret af tatoveringsuniverset, både billedligt og teknikmæssigt.
Han anvender grafit eller en tatoveringsmaskine i hans værker.
Mette Hannemann
Mette Hannemann har i mange år været en af de førende danske kvindelige kunstnere indenfor det fortællende maleri, hvor hendes vægtløse drømmende univers kendetegner hende værker. Vi får her ofte lov blot at få et øjebliksbillede af de afmalede skikkelsers indre verden, som i dette værk “Mit eget sted”.
Mette Hannemann (f. 1964) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i København, og modtog i 2013 Anne Marie Telmanyi legatet, for kvindelige kunstnere over 40 år, som gives til kvindelige kunstnere der har ydet en markant og prisværdig indsats.
Tildelingen af legatet til Mette Hannemann blev blandt andet begrundet med hendes meget personlige billedverden med store, åbne, tomme vidder og landskaber med og uden horisontlinie, befolket af anonyme mennesker med en cirklen omkring det ansigtsløse ensomme menneske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Guide til kælkebakker i Aalborg: De syv bedste og mest interessante

Tema: Nordjylland dækket i sne I disse dage er Nordjylland dækket i…

Voldsomt snevejr i Nordjylland – fortæl os om din oplevelse med snestormen

Snestorm i Nordjylland – hele regionen er hårdt ramt Det er nok…

Mette Bugge: “Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør”

Karneval i Aalborg fylder rundt Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af…

Har du undret dig over hvorfor du ikke må bruge de nedgravede containere i Fyensgade? Læs om hvorfor her

Rundt omkring i Aalborg er det ikke er særsyn efterhånden, at se…

Er du glad for en hotdog? Her kan du få den længste af slagsen

Hvis du er som de fleste Nordjyder, så elsker du sikkert en…

Nordjylland er dækket i sne – aktiviteter for hele familien

Weekend = afslapning for hele familien Nu hvor Nordjylland er dækket i…

Jacob Risgaards investeringer bærer frugt: Sådan vil han investere pengene

Risgaards holding  selskab viser største overskud nogensinde. Efter skat er trukket fra har han tjent 122…

Oversigt over smitten i Aalborg: Sådan går det

I modsætning til smitten på landsplan, så har de daglige smittetal for…

Dyre kvadratmeterpriser: Nørresundby er blevet populært

Flere og flere boligsøgende er begyndt at få øjnene op for hvilke…