1444598_18612313
Ungunivers.dk interviewer kørestolsbrugende, ung pige med henblik på udfordringerne ved først at tage en uddannelse i udlandet og derefter at søge arbejde i Danmark.

Lisbeth Hansen, 23, har muskelsvind og dermed fysisk funktionsnedsættelse, men har boet og studeret 3 år i udlandet fordi, at hun ville ud at opleve verden. Nu er hun tilbage i Danmark med et flot eksamensbevis, men arbejdsmarkedet er et nådesløst sted for en kørestolsbruger. 

”På den ene side så må man ikke skrive i jobansøgningen, at man har muskelsvind på grund af mindskede muligheder for samtale, og samtidigt så bliver man jo nødt til at fortælle virksomheden om handicappet, for at finde ud af om man kan komme ind i bygningerne med kørestol”, fortæller Lisbeth Hansen, 23-årig og jobsøgende Grafisk Designer. 

Studie i udlandet
Lisbeth ønskede at være uafhængig af forældrene, ligesom andre unge bliver det, når at de flytter hjemmefra og mange rejser på eventyr i udlandet efter endt ungdomsuddannelse. Derfor valgte hun at studere på Marbella Design Academy i Spanien. Hun endte med at blive i Spanien i hele 3 år og har løbende haft forskellige hjælpere med til at assistere sig. 

Et ophold i udlandet kræver meget planlægning, men Lisbeth opfordrer nu andre unge til at forfølge deres drømme på trods af eventuelle handicaps. Hun mener, at alle mennesker har en eller anden form for handicap, men at det er vigtigt, at vi ikke lader os begrænse af det. Lisbeth uddyber, ”Man kan jo alt, hvis man bare planlægger det lidt. Og hvis man er villig til at gøre nogle ting for det. Bo et sted der er lidt mere alternativt end, hvad man er vant til. Gode hjælpere. Planlægning, planlægning, planlægning”. 

Dog var det vigtigt, at Lisbeth som kørestolsbruger valgte en uddannelse, der er SU-berettiget, for ellers kunne hun ikke benytte sig af: Hjælperordningen. Det er afgørende, at Lisbeth har hjælpere på et par gange i døgnet, men hun nyder godt af den uafhængighed, som hun opnår ved selv at kunne køre sin bil. 

Lisbeth Hansen er ung med et handicap, og hun vil gerne opfordre andre unge i en situation som hendes til at forfølge drømmene – også selvom at det kræver lidt ekstra planlægning. 

Det unge univers
Bag interviewet står Ungunivers.dk, der er en webportal for unge, hvor unge får råd om: Sundhed, uddannelse, jobs, at flytte hjemmefra og idéer t il hygge. Sitet er udviklet af den landsdækkende jobportal: Ungarbejde.dk, der har unge under 30 år som målgruppe.

Ungunivers.dk’s vision er at give alle unge et solidt fundament for at have en god ungdom og dermed skabe et godt udgangspunkt for et lykkeligt voksenliv. Derfor har ungdomssitet også været med til at skabe bedre forhold for: Familier med kræftramte børn.

1 comment
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Guide til kælkebakker i Aalborg: De syv bedste og mest interessante

Tema: Nordjylland dækket i sne I disse dage er Nordjylland dækket i…

Voldsomt snevejr i Nordjylland – fortæl os om din oplevelse med snestormen

Snestorm i Nordjylland – hele regionen er hårdt ramt Det er nok…

Mette Bugge: “Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør”

Karneval i Aalborg fylder rundt Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af…

Har du undret dig over hvorfor du ikke må bruge de nedgravede containere i Fyensgade? Læs om hvorfor her

Rundt omkring i Aalborg er det ikke er særsyn efterhånden, at se…

Er du glad for en hotdog? Her kan du få den længste af slagsen

Hvis du er som de fleste Nordjyder, så elsker du sikkert en…

Nordjylland er dækket i sne – aktiviteter for hele familien

Weekend = afslapning for hele familien Nu hvor Nordjylland er dækket i…

Jacob Risgaards investeringer bærer frugt: Sådan vil han investere pengene

Risgaards holding  selskab viser største overskud nogensinde. Efter skat er trukket fra har han tjent 122…

Oversigt over smitten i Aalborg: Sådan går det

I modsætning til smitten på landsplan, så har de daglige smittetal for…

Dyre kvadratmeterpriser: Nørresundby er blevet populært

Flere og flere boligsøgende er begyndt at få øjnene op for hvilke…