Skærmbillede 2014-09-04 kl. 14.31.24
Forbruget på Dankort i august måned 2014 var godt DKK 28 milliarder. Det er en stigning på 4,2% i forhold til august 2013. I samme periode steg antallet af Dankort-betalinger med 6,7 % til godt 94,9 millioner. Det viser nye tal fra Nets.
Stigende brug af Dankortet
Gennemsnitsbetalingen i perioden var på DKK 296 pr transaktion, hvilket er DKK 7 lavere end i samme periode sidste år. Det kan skyldes, at danskerne i stigende grad bruger Dankortet til forskellige typer køb, herunder også småvarekøb, automatiske abonnementsbetalinger og pengeoverførsler fra person til person via mobile betalingsløsninger.
Internationale kort vinder frem Danskernes brug af Dankort udgør langt hovedparten af det samlede forbrug med betalingskort i Danmark. Det er dog ikke det fulde billede, da brug af internationale betalingskort står for en stadig større andel af det samlede forbrug på betalingskort.
Danmarks Nationalbank publicerer hvert halvår ’Statistik for betalinger i Danmark’ over det samlede kortforbrug med betalingskort i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

TEST DIG SELV: Er du hardcore Aalborgenser?

Vi kender alle indfødsretsprøven for at få dansk statsborgerskab. Men har du…

Når fitness er mere end muskler, tights og selfies.

De er få, men de findes: Centre der ikke er strømlinede, skiveskårede…

Guide til hvordan du overlever et møde med en ulv

Ulve er på færde i Nordjylland – stor aktivitet den seneste måned…

TEST DIG SELV: Hvor godt kender du Jomfru Ane Gade?

New York har Frihedsgudinden. Paris har Eiffeltårnet. Men Aalborg har Gaden. Eller…