eyes
En aftale mellem Region Nordjylland og de praktiserende øjenlæger om øget aktivitet lukker det hul, som der har været efter lukningen af to klinikker i Vendsyssel. Samtidig får øjenlægeområdet i regionen et generelt løft.
Der er for tiden to ledige øjenlægeydernumre i Vendsyssel – et i Brønderslev og et i Frederikshavn. De tidligere øjenlæger har forgæves forsøgt at sælge deres klinikker, ligesom regionen hidtil heller ikke har haft held med at rekruttere øjenlæger til de to ydernumre.
– Det har betydet længere ventetider for øjenlægebetjening i Vendsyssel, og kroniske patienter fra de lukkede praksis har haft svært ved at få tider til kontrol, forklarer Carsten Rabe Kvist, der som kontorchef med ansvar for speciallægeområdet i Region Nordjyllands afdeling for Primær Sundhed i længere tid har arbejdet på at finde en løsning.
Den er fundet nu, hvor Region Nordjylland har indgået aftaler med regionens praktiserende øjenlæger, som skal øge deres nuværende aktivitetsniveau. Med aftalerne får de nordjyske øjenlæger mulighed for at øge deres indtjening med op til 10 mio. kr. årligt. En del af pengene er i forvejen sat af til de to ydernumre, der ikke har kunnet besættes.
 
God service sikret
Aftalen glæder Lis Mancini, formand for Samarbejdsudvalget for Speciallæger, som har efterlyst en løsning på kapacitetsproblemerne på øjenlægeområdet.
– Det er essentielt, at vi kan sikre borgerne en ordentlig service på området. Derfor er de nye aftaler vigtige for at løse især det akutte behov for kontinuerlige kontroller, som patienter i Vendsyssel med kroniske øjenlidelser har, siger Lis Mancini.
Aftalerne løber indtil udgangen af 2015 med mulighed for forlængelse, men udgangspunktet er, at der skal sikres en permanent løsning gennem rekruttering af nye øjenlæger.
– Regionen skal fortsat arbejde på at rekruttere øjenlæger til de to ledige ydernumre i Vendsyssel. Derfor er det også positivt, at regionens forretningsudvalg har godkendt, at der til rekrutteringen tilknyttes mulighed for aftaler omkring gunstige etableringsforhold for nye øjenlæger, siger Lis Mancini.
 
Et generelt løft til øjenlægeområdet
Carsten Rabe Kvist forklarer, at de nye aftaler med de praktiserende øjenlæger konkret betyder, at serviceniveauet i Vendsyssel kan fastholdes på samme niveau, som før de to praksis i Brønderslev og Frederikshavn lukkede.
– Aftalen indebærer, at øjenlægerne skal sikre, at patienter med kroniske øjenlidelser fra de to lukkede praksis skal kunne passe deres kontrolforløb med de anbefalede intervaller. Kontrollerne skal ske ved de øjenlæger omfattet af aftalen, der ligger tættest på patientens bopæl.
Samtidig sikrer den tilførte økonomi et generelt løft på øjenlægeområdet i hele Region Nordjylland. Det betyder, at der vil kunne tilses flere patienter, herunder også patienter med kroniske øjenlidelser – det gælder eksempelvis de ca. 25.000 diabetespatienter med behov for øjenscreeninger.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Guide til kælkebakker i Aalborg: De syv bedste og mest interessante

Tema: Nordjylland dækket i sne I disse dage er Nordjylland dækket i…

Voldsomt snevejr i Nordjylland – fortæl os om din oplevelse med snestormen

Snestorm i Nordjylland – hele regionen er hårdt ramt Det er nok…

Mette Bugge: “Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør”

Karneval i Aalborg fylder rundt Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af…

Har du undret dig over hvorfor du ikke må bruge de nedgravede containere i Fyensgade? Læs om hvorfor her

Rundt omkring i Aalborg er det ikke er særsyn efterhånden, at se…

Er du glad for en hotdog? Her kan du få den længste af slagsen

Hvis du er som de fleste Nordjyder, så elsker du sikkert en…

Nordjylland er dækket i sne – aktiviteter for hele familien

Weekend = afslapning for hele familien Nu hvor Nordjylland er dækket i…

Jacob Risgaards investeringer bærer frugt: Sådan vil han investere pengene

Risgaards holding  selskab viser største overskud nogensinde. Efter skat er trukket fra har han tjent 122…

Oversigt over smitten i Aalborg: Sådan går det

I modsætning til smitten på landsplan, så har de daglige smittetal for…

Dyre kvadratmeterpriser: Nørresundby er blevet populært

Flere og flere boligsøgende er begyndt at få øjnene op for hvilke…