Hjemmets mange støjkilder irriterer danskerne

23 maj, 2014 | 08:00

GTI_stage610x249

Rigtig mange danskere er dagligt irriteret af støjen fra deres hårde hvidevarer. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet SnabbaSvar.se for Bosch Hvidevarer. Her svarer to ud af tre danskere, at de irriteres af lyde fra deres hårde hvidevarer. Særligt støvsugeren er en støjkilde, der får nakkehårene til at rejse sig.
Støvsugeren hviner, mens emhætten kører for fuldt drøn, og opvaskemaskinen brummer. Om natten summer køleskabet og næste morgen kværner kaffemaskinen derudaf. I en ny undersøgelse fra Bosch svarer 67,9 pct. af danskerne, at de ofte eller af og til irriteres af lyde fra deres hvidevarer. Særligt er støvsugerens brummen et irritationsmoment for mange danskere. 22,2 pct. svarer, at de er irriterede over larmen fra støvsugeren, mens 20,1 pct. er trætte af at høre på køleskabet eller fryseren. Danskernes irritation over støjkilder er en tendens, producenterne er helt med på:
”Hos Bosch ved vi, at mange danskere lever et hektisk liv med lange arbejdsdage og masser af gøremål. Derfor er hjemmet vores absolut vigtigste base, hvor der skal være fred og ro til at slappe af og være sammen med familien. Her kan støj fra elektronik og hvidevarer virke meget forstyrrende, og derfor arbejder vi hele tiden på at udvikle og optimere vores støjsvage produkter,” siger Mette Ertel, marketingchef for Bosch Hvidevarer i Danmark.
 
Ud med støjen
Undersøgelsen viser også, at danskerne i høj grad går efter lydsvage apparater, når de skal have ny opvaskemaskine, vaskemaskine eller støvsuger. Således siger 92,7 pct., at det har betydning for deres køb af hvidevarer, at de er støjsvage, og 20,1 pct. har endda udskiftet et produkt, fordi det larmede for meget.
”Måden vi lever på og indretter vores hjem har ændret sig markant bare inden for de seneste ti år. Engang var køkkenet et praktisk rum, hvor man kunne lukke døren, hvis emhætten larmede for meget. Men i dag lever mange familier med et åbent køkkenalrum, hvor lektielæsning og hygge foregår side om side med madlavning og opvask, og derfor er støjsvage produkter vigtige for det moderne hjem,” siger Mette Ertel.
 
Et sidste farvel til de gamle lyde
Selvom hvidevarernes støjniveau kan være kilde til stor irritation, kan lyden fra visse apparater for mange også være forbundet med minder. Støjen fra elektronik og hvidevarer har nemlig været en del af hverdagen så længe, at det efterhånden er umuligt ikke at forbinde den med eksempelvis oplevelser fra vores barndom. Men ikke desto mindre er mange lyde efterhånden på retur som en konsekvens af den teknologiske udvikling, og derfor har Bosch oprettet en virtuel lydbank til ære for alle de lyde, der ikke længere har en plads i vores hverdag.
 
Vind hvidevarer for 21.000 kr.
I Bosch Sound Bank kan man stemme på, hvilken lyd, man kommer til at savne mest. Er det vaskemaskinens brummen? Faxens hylende tone? Eller måske emhættens susen? Ved at stemme på en favoritlyd og begrunde, hvorfor det netop er den, man vil savne mest, kan man vinde hvidevarer fra Bosch til en værdi af 21.000 DKK. Deltag i konkurrencen her: www.bosch-home.dk/soundbank.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder