Plekter & AuditionDays i Studenterhuset

22 april, 2014 | 14:20

ST HUS
Danmarks største vækstlagsturné er nu i fuld gang og spillesteder over hele landet lægger dette forår atter scene til, når Plekter & AuditionDays afvikles. På torsdag er det Studenterhuset i Aalborg der er rammen for Plekter og koncert med det lokale band Echo Lips samt københavnske The Rosa Riot.

Echo Lips
Helt oppe nordpå, hvor metroer, bandevold og hipsters blot er noget man læser om, kan man høre ekkoerne af distortede guitarer, stædige trommerytmer og smukke melodier. Dette er lyden af Echo Lips, der sammen har en vision om at erobre verden med deres beskidte og rå popmusik. De er et fællesskab og en tre-mandshær, som stormer mod den danske scene for fuld styrke.
Echo Lips spiller det, de selv kalder for ’dirty-pop’, hvor de blander elementer fra tidlig amerikansk girlgroup sound, mainstream pop og indierock. Bandet har et CV bestående af ”månedens demo” i ANR, deltagelse i Starfighters, koncerter i England til ”The Internationl Pop-Overthrow” på det legendariske spillested The Cavern samt p3 rotation med singlen ”To Die For Love Is Not Suicide”.
http://www.echolips.com/
The Rosa Riot
The Rosa Riot er et dansk-islandsk band med base i København, der leverer rå garagerock, parret med hvid støj og psykedeliske undertoner. Bandet har bl.a. arbejdet sammen med den amerikanske producer Mark Kramer (Sonic Youth, Lou Reed, Daniel Johnston etc.), som har mixet og mastereret flere numre for Rosa Riot, hvoraf fem findes på EP’en ”Stars In The Gutter”.
The Rosa Riot debuterede som en duo i Reykjavik, Island, i oktober 2011. Få måneder senere var bandet vokset til et frenetisk femkløver, som i dag har givet koncerter i England, Belgien og Tyskland, lige som bandet har ramt flere danske spillesteder med en stribe energiske koncerter.
http://www.therosariot.com/
Studenterhuset Aalborg
Torsdag 24. april
Klokken 21
Fri entré
http://studenterhuset.dk/
 
Om Plekter og AuditionDays
Danmarks største vækstlagsturné står på to ben: Plekter & AuditionDays:
Med sin lange række af koncerter og overvejende to bands per aften – et lokalt og et gæsteband – giver Plekter orkestre mulighed for at optræde på en række etablerede spillesteder landet over. Formålet er at øge deres erfaringer med PR arbejde, turnéplanlægning og kommunikation til spillesteder. Samtidig får bands skabt kontakt til bands og spillesteder i andre byer og når ud til et bredere publikum.
AuditionDays giver mulighed for at spille foran en bredt sammensat gruppe af personer fra den etablerede musikscene. Efterfølgende får hvert band individuel feedback på deres optræden og musik. “Coachene spotter ting som musikerne aldrig selv vil have mulighed for at se,” udtaler dagligleder Jesper Krüger fra ORA (Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere). “Samtidig giver den professionelle feedback ofte den samme erfaring som 10-15 koncerter ville. Endelig er der bands for hvem AuditionDays er et klap på skulderen og ros mht., at de er på rette vej.”
Modsat diverse musikkonkurrencer, så er det ikke afgørende for et band om de leverer deres bedste koncert til dato lige præcis den aften, de er på. Til AuditionDays er alle vindere og der er fokus på hvert enkelt bands niveau. Musikken og bandets tilgang er omdrejningspunktet. Det eneste krav er ambition, ihærdighed og villighed til at modtage kritik.
ORA, der står bag Plekter & AuditionDays, er en landsdækkende interesseorganisation for dansk upcoming musik, som arbejder for at skabe scener, festivaler, øvelokaler og platforme, hvor nye talenter kan udvikle sig og nå ud til et bredere publikum.
Efter en stor og stigende opbakning og succes med afviklingen af vækstlagsturnéen, er det praktiske bagland blevet boostet ved rekruttering af flere professionelle folk fra musikbranchen. Så alle er i den grad klar: bands og artister, ORA, diverse afviklere og spillesteder etc. glæder sig til at byde velkommen til koncerter med nye, spændende navne fra den danske scene over hele landet.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder