spar_nord_k_benhavn_facadeSpar Nord tilbyder i år 12 procent i rente til konfirmander, der sætter penge ind på bankens konfirmandkonto. Det er næsten 15 gange mere end den gennemsnitlige indlånsrente i bankerne, og samlet set forventes årets godt 66.000 konfirmander og nonfirmander at sætte omkring en milliard kroner i banken i løbet af de kommende måneder.
Spar Nords 90 lokale banker tilbyder i år at forrente konfirmandernes penge med 12 procent. Det er næsten 15 gange mere end den gennemsnitlige indlånsrente i bankerne, og tilbuddet gælder også de såkaldte ”nonfirmander”, der ikke vælger en kirkelig højtideligholdelse af konfirmationen.
I løbet af de kommende måneder vil omkring 50.000 konfirmander og 16.000 nonfirmander modtage gaver for titusindvis af kroner, og en betydelig del af pengene bliver placeret på konfirmandkonti i bankerne. Erfaringen viser ifølge Spar Nord, at en gennemsnitlig konfirmand eller nonfirmand indsætter godt 15.000 kroner på sin konfirmandkonto, og med flere end 66.000 unge i konfirmationsalderen i år kan det samlede konfirmand-indskud løbe op i en milliard kroner.
– Opsparing lyder måske ikke vanvittigt spændende for en nyslået konfirmand med penge på lommen. Men vi håber, at 12 procent i rente kan inspirere nogle til at spare op i stedet for at brænde alle pengegaverne af på iPhones og tøj dagen efter, siger bankdirektør i Spar Nord Lars Møller om bankens konfirmandtilbud.
Landets bedste
Historisk set har Spar Nord været blandt de banker i Danmark, der tilbyder den højeste indlånsrente til konfirmander og nonfirmander. Det er senest blevet bekræftet af sammenligningsportalen Mybanker.dk, der sidste år kårede Spar Nords konfirmandrente som Danmarks højeste blandt de landsdækkende banker.
– Bankerne kommer med nogle gode tilbud, og for de unge er det selvsagt bedre at få en god rente på en konfirmandkonto end en høj SMS-udlånsrente som den første oplevelse inden for bankverdenen, siger partner i Mybanker.dk John Norden.
Han opfordrer konfirmanderne til at gå efter den bedste rente og det bedste tilbud og i øvrigt være opmærksom på, hvad der sker med renten efter det første år.
Indbringer 1.600 kroner
I Spar Nord lægger Lars Møller ikke skjul på, at bankens tilbud til konfirmanderne er en underskudsforretning for banken, men han henviser til, at der er tale om en investering i relationer:
– Det er ikke gavehumøret, der er løbet af med os, for vi bruger også det her som en anledning til at opbygge relationer til de unge mennesker og vise dem, hvad Spar Nord kan tilbyde. Vores erfaring er nemlig, at de fleste bliver glade for os, når først de lærer os at kende, uddyber han med henvisning til, at ni ud af 10 vælger at fortsætte med Spar Nord som bank – også efter de ekstremt høje renter ophører.
Der kan maksimalt indsættes 25.000 kroner på en konfirmandkonto i Spar Nord, og der er ikke gebyrer forbundet med at oprette eller hæve på kontoen. I kroner og øre betyder det, at et indskud på eksempelvis 20.000 kroner fra april til december indbringer omkring 1.600 kroner i renteafkast før skat.
I december justeres renten ned fra 12 procent til minimum samme indlånsrente, som gør sig gældende for Spar Nords fordelskunder – de såkaldte Stjernekunder. Dermed vil konfirmandernes rente også efter december være blandt de højeste på markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

Guide til kælkebakker i Aalborg: De syv bedste og mest interessante

Tema: Nordjylland dækket i sne I disse dage er Nordjylland dækket i…

Voldsomt snevejr i Nordjylland – fortæl os om din oplevelse med snestormen

Snestorm i Nordjylland – hele regionen er hårdt ramt Det er nok…

Mette Bugge: “Vi har opbakning fra myndigheder, kommunen og alle andre til, at der igen bliver karneval, så det kan jeg fuldt og fast love, der gør”

Karneval i Aalborg fylder rundt Til sommer vil Aalborg Karneval løbe af…

Har du undret dig over hvorfor du ikke må bruge de nedgravede containere i Fyensgade? Læs om hvorfor her

Rundt omkring i Aalborg er det ikke er særsyn efterhånden, at se…

Er du glad for en hotdog? Her kan du få den længste af slagsen

Hvis du er som de fleste Nordjyder, så elsker du sikkert en…

Nordjylland er dækket i sne – aktiviteter for hele familien

Weekend = afslapning for hele familien Nu hvor Nordjylland er dækket i…

Jacob Risgaards investeringer bærer frugt: Sådan vil han investere pengene

Risgaards holding  selskab viser største overskud nogensinde. Efter skat er trukket fra har han tjent 122…

Oversigt over smitten i Aalborg: Sådan går det

I modsætning til smitten på landsplan, så har de daglige smittetal for…