hajtec-dk-dankort-800x800
Dankort-forbruget i 2012 lå 4 procent højere end i 2011, og Dankortet blev brugt 5,7 procent mere end i 2011. Forbruget i december 2012 lå dog kun 1,3 procent over december 2011. Det viser nye tal fra Nets.
Omsætningen på Dankort steg i 2012 med 4 procent i forhold til året før. Det svarer til en stigning på 12 milliarder kroner. Antallet af Dankort-transaktioner i 2012 steg med 5,7 procent, svarende til yderligere 53 millioner transaktioner.
Kun lille stigning i december
Betragter vi tallene for december måned isoleret, bød julehandlen på en ny dagsrekord, da forbruget med Dankort den 21. december nåede op på knap 1,7 milliarder kroner. Dankort-forbruget for hele december endte dog kun 1,3 procent over december 2011, en vækst på knap 400 millioner kroner. Antallet af transaktioner i december steg med 2,3 procent, svarende til en stigning på 2,1 millioner transaktioner.
Internationale kort vinder frem
Danskernes brug af Dankort udgør langt hovedparten af det samlede forbrug med betalingskort i Danmark. Det er dog ikke det fulde billede, da brug af internationale betalingskort står for en stadig større andel af det samlede forbrug på betalingskort. Et samlet tal for kortforbruget med betalingskort i Danmark er ikke offentligt tilgængeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også være interesseret i

TEST DIG SELV: Er du hardcore Aalborgenser?

Vi kender alle indfødsretsprøven for at få dansk statsborgerskab. Men har du…

Når fitness er mere end muskler, tights og selfies.

De er få, men de findes: Centre der ikke er strømlinede, skiveskårede…

Guide til hvordan du overlever et møde med en ulv

Ulve er på færde i Nordjylland – stor aktivitet den seneste måned…

TEST DIG SELV: Hvor godt kender du Jomfru Ane Gade?

New York har Frihedsgudinden. Paris har Eiffeltårnet. Men Aalborg har Gaden. Eller…