Ukendt minimodel af Aalborghallen fundet og renoveret

10 december, 2012 | 12:10
Foto: Flemming Lodberg/AKKC

Fire modelbyggere fra Aalborg Miniby arbejder hårdt på at renovere arkitektmodellen til en lille udstilling i AKKC i forbindelse med 60-års jubilæet.
Den originale arkitektmodel af Aalborghallen blev nærmest ved et tilfælde fundet, efter mange års glemsel, og bliver nu renoveret, så den kan præsenteres for publikum i forbindelse med 60-års jubilæumsugen i januar.
De fire modelbyggere Bjørk Pedersen, Jøren Lauest, Martin Urht og Johan Jensen arbejder til dagligt for Aalborg Miniby, og har fået til opgave at renovere modellen. Arbejdet foregår i snedkerværkstedet i kælderen under AKKC, og modellen bliver “shinet op”, repareret og malet, så den kommer til at fremstå flot til jubilæet i uge 3 næste år. Arkitektmodellen blev sandsynligvis skabt i forbindelse med arkitektkonkurrencen forud for byggeriet af Aalborghallen i midten af 1940’erne.
Aalborg Miniby udstiller i øvrigt deres modeller af Aalborg-huse på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter (Marinemuseet).
Her har en stab på 15 aktive håndværkere kreeret omkring 55-60 modeller af kendte bygninger i Aalborg. Blandt andet Hjelmerstald, bykernen og Rådhuset.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder