Martin Brygmann og stort nissekor synger julen ind

10 december, 2012 | 08:00


Aalborg Symfoniorkester byder traditionen tro på en hyggelig familiejulekoncert i Aalborghallen sammen med et kor på næsten 500 nissebørn fra Aalborg Kulturskoles skolekor. Martin Brygmann er konferencier og synger blandt andet sange fra julekalenderne Jesus og Josephine og Jul i Valhal.
Martin Brygmann, der lige nu er aktuel som Loke i TV2s julekalender Jul i Valhal, skal styre juleløjerne fra scenen, når Aalborg Symfoniorkester og et kæmpe nissekor vækker julestemningen til live. Ifølge ham er det vigtigt at stoppe op og nyde julen, for december kan være overstået, inden man får set sig om.
– For mig betyder december måned ofte travlhed, og jeg er typen, der som regel drøner rundt den 23. for at købe julegaver, så der kan man møde mig på tankstationer i færd med at købe sprinklervæske og motorolie til familie og venner, griner han og fortsætter:
– Jeg har selv to børn på fem og syv, så de har lige den alder, hvor de er usikre på om julemanden i virkeligheden findes, og hvordan han i så fald bærer sig ad med at komme ned gennem skorstenen, når han er så tyk, så det er sjovt at være en del af. Generelt gør jeg mit bedste for at nyde julen, og det er jo en tid på året, hvor alt er ekstra hyggeligt og man prøver at være lidt god ved sig selv, fortsætter Martin Brygmann.
Aalborg Symfoniorkesters nytiltrådte pædagogiske medarbejder Anne Rom Hansen glæder sig også til koncerten og over det gode samarbejde med Aalborg Kulturskoles skolekor, der hvert år leverer nissebørnene til det store kor.
– Aalborg Symfoniorkesters familiejulekoncert er for rigtig mange børnefamilier blevet en så fast tradition, at det først er rigtig jul, når man har oplevet ægte julestemning sammen med orkestret og alle børnene i nissekoret. Jeg glæder mig rigtigt meget til koncerten, og det er dejligt at se, hvordan samarbejdet mellem to af kommunens største kulturinstitutioner hvert år kan blive en del af så mange familiers juletradition, siger Anne Rom Hansen, der også glæder sig til at opleve Martin Brygmann udfolde sit talent som entertainer til koncerten.
– Martin Brygmann er jo et multitalent, der formår at underholde både børn og voksne med sin store musikalitet og lidt skæve tilgang til tingene, og med ham ved roret er jeg sikker på, at det bliver en fabelagtig, hyggelig og sjov koncertoplevelse for alle, siger hun.
Martin Brygmann ser selv frem til at være med til at sprede julestemningen i det nordjyske.
– Jeg glæder mig rigtig meget til familiejulekoncerten. Jeg skal selv synge tre sange og guide publikum igennem koncerten som konferencier. Jeg har endnu til gode at optræde med Aalborg Symfoniorkester, men jeg ved fra min gode ven Michael Bojesen, der er dirigent på koncerten, at musikerne er vildt dygtige, og det er altid en kæmpestor oplevelse at optræde med et symfoniorkester, så det ser jeg meget frem til. Jeg er sikker på, at det hele bliver virkeligt hyggeligt, slutter Martin Brygmann.
Familiejulekoncerterne afholdes i Aalborghallen lørdag den 15. december kl. 13.30 og 15.30, og der er fortsat enkelte billetter at få til koncerten 13.30.
 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder