Flot hæder til lyssætningen på havnefronten

4 december, 2012 | 09:17


Aalborg Kommune har fået en flot andenplads ved Nordisk lyskonference i Oslo for lyssætningen på havnefronten.
Kommiteen skriver bl.a.:
Projektet er over 1,5 kilometer langt, og landskap og lysdesign er integreret på en fremragende måde, specielt i kontrasterne mellem lys og mørke. Mange elementer er placeret side ved side, og lysdesignet fører ved aftentid alle elementer sammen. Farvet lys er brugt på legepladsen for at tiltrække brugerne. De kan selv tænde for den funktionelle belysning. Efter et stykke tid vil lyset igen skifte tilbage til det farvede og inviterende lys.
Ved at anvende hvidt, blændfrit lys ledes besøgende på promenaden langs vandet, uden at få forstyrret udsynet til vandet. Vejene er belyst på samme måde, og det gør at havnefronten forbindes med byen på en meget bedre måde end ved normal gadebelysning.
Lysdesign: ÅF Lighting
Arkitekt: C. F. Møller Architects og Vibeke Rønnow Landscape Architects

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder