Julen er cool i Aalborg

30 november, 2012 | 12:50


I morgen runder vi den første december, og julen står for døren for de fleste familier i Europa. Det er en tid, hvor man gør lidt ekstra ud af familiehyggen, for julen er jo hjerternes fest, og nogle familier vælger måske endda at tage på en lille julerejse til en af Europas storbyer for at se hvordan byen er pyntet op, tage på julemarked, købe julegaver og meget mere.
Især de skandinaviske lande byder på mange gode rejser i julemåneden, hvad end det bare er et weekendophold eller måske en hel juleferie. Der er bare noget særligt og enestående ved den hyggelige juleatmosfære i de skandinaviske storbyer, som man ikke kan finde andetsteds i verden. Det er nok også derfor, at flere og flere udenlandske turister er begyndt at strømme til byer som København, Stockholm, Malmø, Aarhus og Oslo i juletiden.
Aalborg hører også til en af de byer, som får flere juleturister som årene går, både fra andre byer i Danmark og fra udlandet. Man kan ikke løbe fra, at den nordjyske hovedstad er en attraktiv turistdestination i december måned, med dets hyggelige beliggenhed ud mod Limfjorden og det menneskefyldte centrum, som er flot pyntet op til jul. Der er mange ting at tage sig til i Aalborg i december måned, og der er noget for enhver sjæl.
For den traditionelle kernefamilie er der mulighed for at tage et smut på det eventyrlige julemarked på Gammeltorv, som åbnede den 23. november og holder åbent frem til lille juleaften. Her kan man komme i rigtig julestemning ved at spadsere rundt blandt små julehytter, juletræer og julelys, smage på julegodter og sågar hilse på julemanden, der er ankommet til byen med skib fra Grønland. Et sikkert hit blandt børnene.
Hvis man endnu ikke er kommet i julemusikalsk stemning fra alle de gamle julehits, som allerede nu har indtaget radiokanalerne, har man mulighed for at få dette indhentet ved Café Hacks julekoncert, som afholdes i Aalborg Kongres og Kultur center onsdag den 5. december. Her kan man opleve danske musikkunstnere som Alphabeat, Lukas Graham, Rytteriet og Lars Lilholt, som vil forsøge at få publikums ører i julestemning.
Hvis du er den aktive type, der hellere vil få rørt dig lidt frem for at slappe af – og det er jo noget, alle ville have godt af i julemåneden, hvor der bliver gnasket ekstra på godterne – så er der også mulighed for dét i Dobbelt A. Man kan for eksempel finde skøjterne frem og tage hen på byens udendørs skøjtebane, som ligger på C.W. Obels plads midt i byen. Derudover er der selvfølgelig rig mulighed for at få shoppet nogle julegaver i de mange forskellige butikker og varehuse, som ligger i Aalborg midtby. Her er favoritgaderne Bispensgade og Algade, hvor man kan besøge alt fra mainstream forretninger til varehuse og specialbutikker, og for ikke at gå kold i al juleshoppingen kan man tage en pause på en af de mange trendy caféer.
Mulighederne er mange, når man er på juletur i det hyggelige Aalborg.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder